Activiteit

IJburg Boeken decor van bundelpresentatie IJburger

zondag 28 november 2021 , 14:00 - 16:00 uur
Illustration

IJBURG – Uitgeverij Hub Dohmen/Heimdall presenteert zondag 28 november bij IJburg Boeken op IJburg de dichtbundel De fonkeling van licht van Boris Kanen. De bekende Amsterdamse poëet deed inspiratie op tijdens verschillende verblijven in hotel Kasteel Engelenburg op de Veluwe.

De Fonkeling van licht is de afsluiting van een trilogie waarin de mens centraal staat. Eerder verschenen Klanken als de stilte valt (2018) en Veren komen niet uit de hemel vallen (2019). Voor De fonkeling van licht liet IJburger Boris Kanen (Nijmegen, 1973) zich inspireren door het leven van alledag, waken, slapen en realiteit.  

Annet de Graaf
De luxe uitgave is voorzien van een groot aantal illustraties van de fameuze Amsterdamse fotograaf Annet de Graaf. Ze fotografeert als een van de weinige professionele fotografen en kunstenaars met een iPhone. 

De presentatie van De fonkeling van licht bij IJburg Boeken, IJburglaan 561 op IJburg, begint zondag 28 november om 14.00 uur, de zaal is een half uur eerder open. Op het programma van de vernissage staan onder meer voordrachten van Rachelle Hardes (Hoofddorp), Ruud van Neerven (Eindhoven), Gerardo Insua Teijeiro (Groningen) en Peter Goossens (Dendermonde). Annet de Graaf vertelt over haar werk als iPhone-fotograaf.

Serendib
Prabath Nanayakkara, a.k.a. Serendib, speelt enkele funky popsongs. De muzikant, in het dagelijks leven hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam (UVA), vluchtte ruim dertig jaar geleden tijdens de burgeroorlog in Sri Lanka naar Nederland. In zijn nummers snijdt Serendib maatschappelijke thema’s aan. 

Corona-maatregelen
We verzoeken bezoekers de coronamaatregelen te respecteren die in de winkel gelden.  Die maatregelen zijn conform de door de overheid afgekondigde regels.

 

Locatie
IJburg Boeken, IJburglaan 561 op IJburg
Kosten
Gratis
Illustration
De cover van de nieuwe bundel.
Deel dit: