Activiteit

OBSESSED! Artist Talk - sieradenontwerpster Carmen Vollebergh

zaterdag 13 november 2021 , 16:00 - 18:00 uur
Illustration

OBSESSED! is een tweejaarlijks sieradenfestival dat plaatsvindt in verschillende steden in heel Nederland en België. Tijdens deze derde editie van OBSESSED! presenteert Factor IJ de prachtige sieraden van ontwerpster Carmen Vollebergh.  

Op zaterdag 13 november ben je vanaf 16:00 van harte welkom in Factor IJ voor de opening en Artist Talk! Sieradenontwerpster Carmen Vollebergh neemt je mee in het verhaal over de ontwikkeling van haar sieraden, namelijk: een materiaalonderzoek dat grotendeels vormgegeven wordt door experimenten. Door het materiaalonderzoek inzichtelijk te maken is het mogelijk de toeschouwer te laten zien wat elk individueel sieraad zo uniek maakt. Ze zijn niet enkel uniek omdat er geen één precies hetzelfde is, maar ook door het gebruik van de legering van tin en bismuth. Deze legering is vooralsnog zeer onbekend, zeker voor het maken van sieraden.

De uitgebreide collectie van ringen, armbanden en kettingen die gepresenteerd worden laten zien dat materiaalonderzoek de gemeenschappelijke bron is. Een bron die blijvend nieuwe mogelijkheden geeft voor het uitbreiden en door ontwikkelen van de Enduring Collection. De sieraden uit deze collectie zijn opvallend, maar hebben desondanks een tijdloze uitstraling. Kenmerkend voor de sieraden is de combinatie van ruwe en glanzende structuren die diepte en gelaagdheid laten zien. Daarin onderscheiden de sieraden zich door de specifieke uitingen die eigen zijn aan de verschillende materialen. Daarnaast geeft het ook een vernieuwende en hedendaagse kijk op gebruik van deze metalen.

Kosten
Gratis
Deel dit: