Activiteit
Activiteit

Winterlicht op Forteiland Pampus - een winters culinair avontuur

elke Vrijdag, Zaterdag , 18:00 - 22:45 uur

Ken je het winterse pop-up avontuur van Forteiland Pampus al? Winterlicht is een culinair avontuur met een vleugje vrijheid en een flinke dot geschiedenis. Je avond uit gaat van start op het water, op het mooie IJmeer. Een sfeervol verlicht fort en een warm gestookt paviljoen staan op het eiland klaar om je hart te veroveren. Het voorgerecht krijg je in het fort. Neem daarna in het paviljoen plaats aan een mooi gedekte tafel en geniet van het hoofdgerecht en dessert. Eind 2021 varen we weer uit! Zowel vanuit Muiden als vanaf IJburg.

De avond begint in de haven van IJburg, waar de prachtige negentiende-eeuwse motorklipper Ms. Sailboa al klaar ligt. De bemanning heet jullie van harte welkom. Als iedereen aan boord is gaan de trossen los en zetten we over het duistere IJmeer koers richting Forteiland Pampus.  

Op Pampus worden jullie met een hartverwarmende drankje welkom geheten bij het vuur. Het avontuur begint! Daal af in het half verscholen historische fort vol donkere gangen, indrukwekkende koepels en verborgen ruimtes. In het fort worden twee heerlijke, lokale voorgerechtjes geserveerd. Ook vind je hier gezellige zitjes, en goedgevulde wijnbar en meer.

Na je rondgang door het fort: aan tafel! De houtkachel brandt. Hier geniet je van soep, hoofdgerecht en dessert. Voor Winterlicht wordt gekookt met producten van binnen de Stelling van Amsterdam: klein geproduceerd, met oog voor kwaliteit en zo duurzaam mogelijk.

Rond 22 uur varen we terug. Geniet aan dek van de sterrenpracht terwijl de bemanning nog een laatste bittertje schenkt.

 


Gestart op vr 5 november 2021. Eindigt za 11 december 2021
4 afbeeldingen