Activiteit
Activiteit

Kom gratis je fiets graveren bij winkelcentrum IJburg

woensdag 20 oktober 2021 , 10:00 - 16:00 uur

Op 20 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur kunt u gratis uw fiets laten graveren bij winkelcentrum IJburg. 

Het graveren van uw fiets zorgt ervoor dat deze minder aantrekkelijk wordt om te stelen. Daarnaast is het gemakkelijker om de eigenaar van de fiets terug te vinden. 

Op IJburg zien we een sterke toename van het aantal fietsdiefstallen; van gewone fietsen tot bakfietsen en elektrische fietsen. Voor diefstal van uw fiets met de volgende tips: 

- Laat een GPS-tracker installeren in uw fiets, zo vindt de politie vaak snel uw fiets terug na diefstal. Kijk ook op de website van de Fietsersbond

- Zet uw fiets altijd op slot en indien mogelijk in een afgesloten box, schuur of garage. Staat uw fiets buiten? Zet de fiets dan met een kettingslot vast aan een fietsenrek. Ook als u alleen maar even boodschappen doet. 

- Gebruik een ART slot. Klik hier voor meer informatie. 

- Fiets gesloten! Wat nu? Doe altijd aangifte bij de politie, zo stat de fiets als gestolen geregistreerd. Dit helpt in de opsporing naar de fiets en de dader. Alle fietsen die bij het Fietsdepot binnen komen, worden gecontroleerd op diefstal. Meer informatie over het Fietsdepot vindt u hier.

- Bent u getuige van verdachte omstandigheden of getuige van een diefstal? Bel 112! Geen spoed, wel politie? Bel dan naar 0900 - 8844.

Meer preventietips vindt u op de www.stopfietsdiefstal.nl

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Thema Veiligheid