Activiteit
Activiteit

Open dagen in Wijngaard de Amsteltuin

za 18 sep 2021 - zo 19 sep 2021 , 12:00 - 18:00 uur
Illustration

Vlakbij IJburg een kijkje nemen in een wijngaard en de wijnen proeven? Dat kan op zaterdag 18 en zondag 19 september 2021. Wijngaard de Amsteltuin doet dan weer mee aan de Open dagen Nederlandse wijngaarden. "Ondanks de late start in het voorjaar, staan onze druivenranken er nu weer prachtig bij," vertelt de IJburgse eigenaar Douwe Woudstra. "Iedereen is van harte welkom - reserveer wel een timeslot - en vanaf IJburg fiets je er heerlijk langs de Amstel zo naartoe."

Rondleidingen en proeverijen
Tijdens de open dagen zijn er elk uur rondleidingen in de wijngaard en de wijnkelder. De rondleiding tijdens de open dagen is gratis. Heb je de Amsteltuin al vaker bezocht, maar nog niet de wijnen van 2020 geproefd? Doe dan mee aan een proeverij! Prijs van een proeverij met vier proefglazen: € 10,- per persoon.

Met een borrelmand tussen de wijnranken
Ook kun je een speciale borrelmand voor twee personen kopen. Een borrelmand bevat een gekoelde fles wijn en hapjes: crostini, brie, hummus, olijven, tomaatjes, groentechips en fuet. Als je een mand koopt, kun je zelfs in de wijngaard tussen de wijnranken plaatsnemen. De prijs van de mand met een fles van ’t Witte genieten is € 48,50. Voor andere wijnen in de mand geldt een meerprijs.

Reserveer een timeslot
Voor een rondleiding, proeverij of borrelmand hoef je niet te reserveren. Maar om je goed te kunnen ontvangen, is het wel belangrijk om een van de timeslots tussen 12:00 en 18:00 uur te reserveren. Dat kan via de reserveringsmodule op www.amsteltuin.nl. Tip: kies eerst de datum (18 of 19 september) en dan een beschikbaar timeslot.

Locatie
Wijngaard de Amsteltuin, Langs de Akker 5, 1186DA Amsterdam.
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Entree en rondleiding zijn gratis. Voor kosten proeverij en borrelmand zie www.amsteltuin.nl
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar

Gestart op za 18 september 2021. Beëindigd zo 19 september 2021