Activiteit
Activiteit

Opera performance- 'Een oog in zee'

donderdag 30 september 2021 , 20:00 - 21:00 uur

Muziektheater experiment i.s.m. Stichting Noorderklank. Roodenburg schreef de tekst voor 'Een oog in zee', een poëtische voorstelling over macht, manipulatie en moed onder regie van Zephyr Brüggen. Een moderne adaptatie van de Griekse tragedie Ariadne die in première gaat in het voorjaar van 2022. In Factor IJ zal zowel het eerste tipje van de sluier opgelicht worden m.b.t. deze voorstelling, als een live experiment plaatsvinden in de samenwerking tussen de danser, accordeonspeler, zangeres en de installatie van Roodenburg.

30 sept aanvang 20 uur
Aanmelden via info@factor-ij.amsterdam
Kosten € 5,- inclusief consumptie

Factor IJ Presenteert: Salomé Roodenburg

'Sprekend lichaam'
za 4 sep 2021 t/m za 9 okt 2021
In de tweede editie van Factor IJ Presenteert: wordt de vloer gegeven aan Salomé Roodenburg (1994). 'Sprekend lichaam' is een dynamische tentoonstelling, die steeds groeit en beweegt. Roodenburg onderzoekt hoe lichamelijkheid en performativiteit zich verhouden tot het proces van tekenen.

Salomé Roodenburg studeerde in 2018 af aan de Rietveld Academie en is een multidisciplinaire kunstenaar: ze schrijft gedichten en maakt beeldend werk in verschillende media, vooral schilderijen en tekeningen.

'Sprekend lichaam' is een dynamische tentoonstelling, die steeds groeit en beweegt. Roodenburg onderzoekt hoe lichamelijkheid en performativiteit zich verhouden tot het proces van tekenen. Een lijn die je op papier zet is onherroepelijk, een directe weerslag van je hand, van je lichaam. Zo ontstaat er een alsmaar veranderende ruimte, waarin ook het lichaam en de bewegingen van de bezoeker onderdeel worden van het geheel.

 

 

Kosten toelichting
€5,- inclusief consumptie
Illustration