Activiteit
Activiteit

Workshop 'Blind tekenen' - Salomé Roodenburg

donderdag 23 september 2021 , 20:00 - 21:30 uur

Iedereen is een tekenaar, maar ons derde oog of innerlijke criticus weerhoud ons van intuïtief tekenen. In deze workshop zal Roodenburg deelnemers helpen om geblinddoekt een zelfportret te maken van hun gehele lichaam. Geblinddoekt zullen ze zichzelf tekenen op een levensgroot vel. De tastzin neemt het over van het zicht en dat levert een mooi gesprek en verrassende tekeningen op.

Duur workshop 1,5 uur
Kosten € 25,- incl. consumptie + materiaal

Leden van Factor IJ betalen € 10,-

Aanmelden via info@factor-ij.amsterdam

EXPOSITIE

Factor IJ Presenteert: Salomé Roodenburg

'Sprekend lichaam'
za 4 sep 2021 t/m za 9 okt 2021

In de tweede editie van Factor IJ Presenteert: wordt de vloer gegeven aan Salomé Roodenburg (1994). 'Sprekend lichaam' is een dynamische tentoonstelling, die steeds groeit en beweegt. Roodenburg onderzoekt hoe lichamelijkheid en performativiteit zich verhouden tot het proces van tekenen.

Salomé Roodenburg studeerde in 2018 af aan de Rietveld Academie en is een multidisciplinaire kunstenaar: ze schrijft gedichten en maakt beeldend werk in verschillende media, vooral schilderijen en tekeningen.

'Sprekend lichaam' is een dynamische tentoonstelling, die steeds groeit en beweegt. Roodenburg onderzoekt hoe lichamelijkheid en performativiteit zich verhouden tot het proces van tekenen. Een lijn die je op papier zet is onherroepelijk, een directe weerslag van je hand, van je lichaam. Zo ontstaat er een alsmaar veranderende ruimte, waarin ook het lichaam en de bewegingen van de bezoeker onderdeel worden van het geheel.

Kosten toelichting
€25,- incl. consumptie en materiaal. Leden van Factor IJ betalen €10,-
Illustration