Activiteit

Cursus Tassen Naaien

elke Maandag, Donderdag , 10:00 - 15:30 uur

Tex recycles!
Tex recyclet oude museum-banners en geveldoeken met mooie prints. Hiervan maken we stevige shoppers met industriële naaimachines. We doen dit in kleine groepjes in een gezellig atelier op Steigereiland, IJburg.

Onze aanpak
Recyclen is een leuke uitdaging. Elke museum-banner is anders en dus wordt ook elke tas anders. Dit is onze aanpak: Banners schoonmaken, patronen uit het doek snijden, tassen in elkaar zetten en naden biezen. Je kunt één of meer dagen per week meedoen. De eerste tas mag je zelf houden. Daarna werken we samen aan tassen voor de verkoop.

Kosten
Tex is een non-profit organisatie. We werken uitsluitend met vrijwilligers. We verkopen de tassen om onze onkosten te dekken. Je verdient dus niets, maar het kost je ook niets. 

Taal en zelfvertrouwen
Wil je je taal verbeteren, of zit je in een dip? Wij denken dat het helpt om wat te doen. Samen aan de slag, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe dingen leren zonder werkdruk kan je sterker maken.

Naaivaardigheid
Ervaring met naaien is niet nodig. We leren je de vaardigheden voor het maken van de tassen. 

Lestijden

Maandag van 10:00 tot 12:30

Maandag van 13:00 tot 15:30

Donderdag van 10:00 tot 12:30

Daarnaast is het soms mogelijk om zelfstandig aan de slag te gaan.

Extra activiteiten
Behalve naaien, is er van alles te doen: flyers verspreiden, onze tassen verkopen, bloggen, de website beheren, op de markt staan, nieuwe verkoop-plekken zoeken, ons materiaal ophalen bij de bedrijven die ons sponsoren. Misschien ontdek je nieuwe talenten. Niks moet, alle hulp is welkom.

Doe mee!
Wij verwelkomen cursisten van alle leeftijden, nationaliteiten of gender

Aanmelden

Meld je aan via de website: www.tex-space.com/activiteiten

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
We wisselen af: werk aan eigen tas/ samenwerken aan tassen voor de verkoop. Verder kan ieder op eigen wijze iets doen voor Tex.
Doelgroep
Alle volwassenen

Gestart op ma 13 september 2021. Eindigt di 12 juli 2022
Illustration
 
Deel dit: