Activiteit
Activiteit

Flex Night Live: Parham met 'Arab'

donderdag 28 oktober 2021 , 20:00 - 22:00 uur

Bassam. De jongen om wie je op straat met een boog heen loopt. Een gestolen fiets ruilt hij voor een blok hasj en daarmee begint zijn weg die hem zal leiden naar de troon van de discotheek. Hij voorziet jou van medicinaal genot wanneer het je uitkomt, en jij wilt hem terugsturen naar zijn ‘eigen land’ als je hem niet meer tolereert.
Maar Bassam heeft dromen, terwijl hij met zijn bende van ellende in twee werelden leeft: in een sombere achterbuurt van Schiedam en tegelijk permanent in liefdevolle gedachten aan zijn overleden moeder.
Arab is het rauwe, ontroerende debuut van Parham Rahimzadeh, over een vwo-leerling die in drugs handelt om voor zijn depressieve vader te kunnen zorgen. Met Arab kruip je in de psyche van een jongen die omringd is door criminaliteit maar eruit wil komen als volwassen mens. Bassam is een Nederlander en Arabische Iraniër die maar één ding wil: de vrijheid om zijn eigen, goede keuzes te kunnen maken, zelfs, en misschien zelfs juist, als zijn omgeving het daar niet mee eens is.

Parham Rahimzadeh werd in 1990 geboren in de woestijn van Ahwaz, Iran. Hij groeide op in de betonnen jungle van Schiedam en Rotterdam en strandde in Amsterdam vanwege de liefde. Hij was baby-asielzoeker, straatschoffie, student, ondernemer en fiscalist, maar met Arab ontpopt hij zich tot de meesterlijke verteller van verhalen die hij altijd al wilde zijn.

Avond georganiseerd in samenwerking met IJburg Boeken: https://libris.nl/ijburgboeken/winkels

Toegang: vrijwillige bijdrage.

Wegens de nu nog geldende coronamaatregelen kunnen er maximaal 30 bezoekers in de FlexBieb; op = op!
Daarom verzoeken je om te reserveren, en wel via deze Chipta-link:
https://www.chipta.com/tickets/event/39997/flex-night-live-parham-met-arab/

Kosten toelichting
Vrijwillige bijdrage
Illustration