Activiteit

Zomerlicht - dineren op Pampus

Op vrijdag, zaterdag , 18:00 - 23:00 uur

Zomerlicht gaat dit jaar zijn zesde seizoen in – daar zijn we trots op! Elk jaar is Zomerlicht weer een beetje anders, maar de rode draad blijft gelijk. Een heerlijke relaxte avond, een bijzondere picknick en een ultiem gevoel van vrijheid.

De avond begint in de haven van Amsterdam-IJburg, waar de negentiende-eeuwse motorklipper Ms. Sailboa klaarligt. Aan boord is de bar geopend voor een koud glas Pampusbier van de tap. Zoek een fijne plek op het grote buitendek, kies een plekje in het ruim óf neem plaats naast de schipper voor sterke verhalen en een geweldig uitzicht.

Al varend naar Pampus passeren we collega-fort Vuurtoreneiland en de Durgerdam. In de verte ligt het Muiderslot. Terwijl de oprukkende stad steeds kleiner wordt komt Pampus dichterbij. Na zo’n veertig minuten varen meren we af in de haven van Pampus.

Warm welkom
Welkom op Pampus! het team van de avond staat klaar bij de steiger en voorziet je van een aperitief van het huis. We nemen je graag mee in de geschiedenis van het eiland, terwijl je geniet van het aperitief vertellen we iets over de veelbewogen geschiedenis van dit Unesco Werelderfgoed.  Ook nemen we je mee in onze keukenvisie en vertellen we over onze moestuin, kruidentuin en eigen paddenstoelenkweek.

Tijd voor het diner! De goedgevulde picknick staat voor je klaar. Voel je vrij zelf een fijn plekje te kiezen: op een van de terrassen, in de groene grasring, in de tuin, waar je maar wilt. Wat we serveren houden we nog even geheim, maar je kunt uitgaan van een schaal vol met de heerlijkste eilandspecialiteiten. Onze maître Anne schenkt een selectie waanzinnige wijnen, bijzondere bieren en fruitig-verse frisjes.

Wandel je diner tegemoet
Geniet na de picknick gerust nog even van de geweldige uitzichten vanaf ons forteiland. De skyline van Amsterdam is prachtig vanaf het eiland. Bij heel mooi weer zie je zelfs de koepel van het Paleis op de Dam. Ver in het Noorden zie je het Paard van Marken, een beroemd baken voor de scheepvaart. Het museum is gesloten, maar het ruïneuze deel van het fort is open voor een avondlijke dwaaltocht.

Na de picknick ontvangen we je in het Pampus Paviljoen, waar we hoofd- en nagerecht serveren. Supervers, eerlijk en met aandacht voor je samengesteld door onze eilandkoks. Sluit af met een van onze digestieven, een pittige bio-koffie of thee uit eigen tuin. We varen terug, Pampus wordt kleiner en de stad doemt weer op. Met een beetje geluk geniet je aan boord van een indrukwekkende zonsondergang!

Locatie
Veerdienst Amsterdam
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op vr 9 juli 2021. Beëindigd za 28 augustus 2021
Illustration
 
Deel dit: