Activiteit

Kunstcentrum Factor IJ opent haar deuren op Amsterdam IJburg

zaterdag 5 juni 2021 , 11:00 - 18:00 uur

Op 5 juni opent het nieuwe kunstplatform Factor IJ haar deuren op Amsterdam IJburg. De kunstuitleen, designwinkel en culturele ontmoetingsplek in één nodigt uit om kunst onderdeel te maken van het dagelijks leven. Iedereen kan in het lichte en ruime pand aan de Pampuslaan kunst en design ervaren en simpel en betaalbaar een kunstwerk huren of kopen. Kunstenaar Casper Braat verzorgt de openingsexpositie met onder meer een spectaculaire installatie van duizend champagneglazen.

Duizend kleine feestmomentjes

De jonge Amsterdamse beeldend kunstenaar Casper Braat krijgt als eerste de vloer met zijn expositie ‘De perversie van het alledaagse’ waarmee hij de toeschouwer graag op het verkeerde been zet. Om de opening van Factor IJ te vieren, creëert Braat met de spectaculaire installatie ‘1000 Champagne Glasses’, bestaande uit evenveel door Braat gesigneerde champagne glazen, duizend kleine feestmomentjes. Je mag één van die glazen, die allemaal identiek zijn, aan de bar bij Factor IJ laten volschenken met champagne en mee naar huis nemen als je er een eigen glas voor in de plaats zet. Dit kunstwerk is dus pas af op de laatste dag van de expositie: dan zal de eentonigheid opgeheven zijn en zullen '1.000 glazen' pas echt leven.

Kom langs op de openingsdag op zaterdag 5 juni, vul je glas aan de bar bij Factor IJ en breng met ons een toast uit op de nieuwe culturele hotspot op IJburg!

Locatie
Factor IJ
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Documenten
Deel dit: