Activiteit

Ontdek deze zaterdag Forteiland Pampus en vlieg mee in de luchtballon!

zaterdag 31 oktober 2020 , 10:30 - 17:00 uur

Pampus is tot aan december elk weekend nog open. Vanuit het mooie Muiden kun je 4x per dag naar het forteiland varen voor een heerlijke uitwaai- en ontdekdag! Gratis parkeren op 10 minuutjes loopafstand van de veerboot. Het fortmuseum is gratis met de MUSEUMKAART en met de BGL VIP-KAART geldt in november zelfs gratis entree voor twee!

------
Het fort is verrassend leuk voor jong en oud! Deels ruig en ruïne-achtig, deels juist vol technisch vernuft. Van filmpjes en games tot aan een waanzinnige virtuele ballonvaart. Ballonvaarder (aeronaut) Léon Mary begeleidt je in een vlucht over de Stelling van Amsterdam! 
------
Vanaf het fortdak heb je uitzicht rondom. Over IJburg, Amsterdam, Almere en veel verder...
Voor families met kids is de Blacklight Speurtocht een aanrader! De horeca verzorgt via een afhaalpunt lekkers te eten en te drinken.
------

foto: Op 8 juli 1893 steeg aeronaut Léon Mary op uit de tuin van het Paleis voor Volksvlijt in Amsterdam. De kapitein en zijn luchtballon ‘Koningin Wilhelmina’ werden door fotograaf Jacob Olie haarscherp vastgelegd terwijl op de vaste grond honderden toeschouwers ademloos toekeken.
bron: Stadsarchief Amsterdam

Datum za 31 oktober 2020
Illustration
 
Deel dit: