Activiteit

Flex Night Live: Elena Ferrante

donderdag 17 december 2020   |   20:00 - 22:00 uur   |   FlexBieb

Wie gaat schuil achter het pseudoniem Elena Ferrante? Weinigen die het weten. Algemeen bekend is dat de romans van deze Italiaanse auteur als warme panini over de toonbank gaan. Van de reeks 'De geniale vriendin' zijn alleen al in Nederland tienduizenden exemplaren verkocht. Een groot deel van de charme van de boeken zijn de prachtige schetsen van het oude Napels en zijn geschiedenis en cultuur. Ferrantes Napolitaanse romans zijn verfilmd; onlangs is de tweede serie in première gegaan.

De nieuwste roman van Ferrante dateert van 1 september dit jaar: Het leugenachtige leven van volwassenen (uitgeverij Wereldbibliotheek).

De FlexBieb vindt het erg leuk om deze avond de Nederlandse vertalers van dit boek te mogen verwelkomen: Mara Schepers en Miriam Bunnik. Ze vertellen alles wat ze weten over Ferrante: taalgebruik, plotten, personages en misschien zelfs haar/zijn identiteit?

Over die identiteit publiceerde Herman Koch op 29 augustus een mooi artikel in de Volkskrant:
www.volkskrant.nl/cultuur-media/herman-koch-over-elena-ferrante-lees-ik-haar-boeken-anders-nu-ik-weet-door-wie-ze-geschreven-zijn~bcfcee8e

Toegang: vrijwillige bijdrage

RESERVEREN is verplicht vanwege corona. Reserveren kan via deze CHIPTA-link:
www.chipta.com/tickets/event/31055/flex-night-live-elena-ferrante/

Er mogen maximaal 30 personen in de FlexBieb, op = op.

Dit evenement is vanaf aanvang ook te volgen via een livestream op Facebook.

kosten toelichting Vrijwillige bijdrage
datum do 17 december 2020
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk