Activiteit

Flex Night Live: Elena Ferrante (alleen livestream via Facebook)

donderdag 14 januari 2021   |   20:00 - 22:00 uur   |   FlexBieb

VANWEGE DE LOCKDOWN kan dit evenement alleen ONLINE plaatsvinden, via een livestream op onze Facebook-pagina.
Langs die weg kunnen er vragen worden gesteld aan de optredenden.

Wie gaat schuil achter het pseudoniem Elena Ferrante? Weinigen die het weten. Algemeen bekend is dat de romans van deze Italiaanse auteur als warme panini over de toonbank gaan. Van de reeks 'De geniale vriendin' zijn alleen al in Nederland tienduizenden exemplaren verkocht. Een groot deel van de charme van de boeken zijn de prachtige schetsen van het oude Napels en zijn geschiedenis en cultuur. Ferrantes Napolitaanse romans zijn verfilmd; onlangs is de tweede serie in première gegaan.

De nieuwste roman van Ferrante dateert van 1 september dit jaar: Het leugenachtige leven van volwassenen (uitgeverij Wereldbibliotheek).

De FlexBieb vindt het erg leuk om deze avond de Nederlandse vertalers van dit boek te mogen verwelkomen: Mara Schepers en Miriam Bunnik. Ze vertellen alles wat ze weten over Ferrante: taalgebruik, plotten, personages en misschien zelfs haar/zijn identiteit?

Over die identiteit publiceerde Herman Koch op 29 augustus een mooi artikel in de Volkskrant:
www.volkskrant.nl/cultuur-media/herman-koch-over-elena-ferrante-lees-ik-haar-boeken-anders-nu-ik-weet-door-wie-ze-geschreven-zijn~bcfcee8e

Met een inleiding over de stad Napels door Nello Allocca, die jarenlang in de stad heeft gewoond en wiens familie daar nu nog steeds woont.

Dit evenement is alleen te volgen via een livestream op onze Facebook-pagina: www.facebook.com/flexbieb

Kosten toelichting
Vrijwillige bijdrage
Datum do 17 december 2020
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk