Activiteit

Nieuwe datum: Wandel mee over de groene oevers van IJburg

dinsdag 25 augustus 2020 , 17:00 - 19:00 uur

De groene oevers van IJburg worden op een natuurlijke wijze beheerd. Wat dat betekent en wat dat oplevert, weet niet iedereen. Soms ontstaat er onbegrip en irritatie, omdat mensen zich afvragen waarom de gemeente het gras bijvoorbeeld niet direct maait als het hoog staat. Een aantal bewoners heeft gevraagd of de gemeente informatieborden kan plaatsen, langs de oevers van IJburg, om bewoners en bezoekers meer inzicht te geven in de bijzondere natuur op IJburg. U kunt meedenken over wat er op de borden komt te staan.

Gras maaien
De gemeente maait het gras op de oevers twee keer per jaar. Dit gebeurt op alleen op momenten dat maaien het minst schadelijk is voor de natuur. Zo krijgen de flora en fauna de kans om te groeien en te bloeien. 

Loop mee!
Op dinsdag 25 augustus gaat een stadsecoloog van de gemeente Amsterdam met bewoners wandelen/fietsen langs de oevers. Samen bepalen ze welke informatie niet mag ontbreken op de informatieborden. We wandelen en fietsen langs verschillende locaties op IJburg. 

Wanneer: dinsdag 25 augustus
Tijdstip: 17.00 – 19.00 uur
Verzamelpunt: Vrijburcht, Jan Olphert Vaillantlaan 159
Aanmelden: Gebiedsteamijburg.zeeburgereiland.SDO@amsterdam.nl

Let op: er is plek voor tien bewoners. We gaan graag op pad met bewoners van verschillende eilanden. Vermeld daarom bij uw aanmelding uw adres, of het eiland waar u woont en uw telefoonnummer weten.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 21 augustus. U ontvangt op maandag 24 augustus een bericht of we een plekje voor u hebben.

Locatie
Café Restaurant Vrijburcht
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: