Activiteit
Activiteit

Flex Night Live: Dantes vrijheid

donderdag 4 november 2021 , 20:00 - 22:00 uur

Avond georganiseerd ter gelegenheid van het 700ste sterfjaar van Dante Alighieri.

Dante Alighieri (1265-1321) wordt beschouwd als een van de belangrijkste Europese schrijvers. Zijn bekendste boek, De goddelijke komedie, is niet alleen een meesterwerk van poëzie en de basis van de Italiaanse taal, maar biedt ook een breed spectrum aan universele thema's, zoals vrijheid en verantwoordelijkheid, schuld en boete, mens en God, politiek en macht. Tijdens deze lezing bespreekt Gandolfo Cascio het thema vrijheid: wat betekende dat in de Middeleeuwen van Dante? Wat zijn de verschillen met onze tijd? Wat was de rol van burgers en bovenbazen in de Florentijnse Republiek? Deze vragen beantwoordt Gandolfo Cascio aan de hand van teksten die hij voorleest in het Italiaans en in vertaling.

Gandolfo Cascio, afkomstig van Sicilië, is docent Italiaanse literatuur aan de Universiteit Utrecht, waar hij ook het project 'Observatory on Dante Studies' uitvoert.* Verder is hij onder meer auteur van het boek Dantes gesprekken (in druk).

Toegang: vrijwillige bijdrage

RESERVEREN verplicht. Dat kan via deze Chipta-link: https://www.chipta.com/tickets/event/38494/flex-night-live-dantes-vrijheid/

NB: deze avond wordt vanaf aanvang live uitgezonden via onze Facebook-pagina.


* Observatory on Dante Studies

Kosten toelichting
vrijwillige bijdrage
Illustration