Activiteit

Pampus ligt voor Pampus - een bijzonder evenement!

di 14 apr 2020 - zo 31 mei 2020   |   1:00 - 23:00 uur   |   Forteiland Pampus

Nu door corona heel Nederland voor Pampus ligt, heeft het forteiland besloten online open te gaan met Pampus ligt voor Pampus! Ontdek een heel andere kant van het eiland dan je verwacht en laat je inspireren door fortwachters en anderen op het eiland!

Forteiland Pampus ligt al 125 jaar afgesneden van alles en iedereen, midden in het IJmeer. Nu een redelijk kalm meer, vroeger de grillige Zuiderzee. De soldaten die op Pampus woonden en werkten, leefden een geïsoleerd bestaan. Ze moesten met slimme oplossingen komen om het een tijd lang - zo afgesloten van alles en iedereen - te redden op het eiland. Dat is niet alleen interessant, maar ook inspirerend in deze rare tijd waarin we allemaal opeens nogal op onszelf zijn aangewezen.

Daarom heeft Pampus nu enthousiast zijn thuismuseum geopend, onder de noemer Pampus ligt voor Pampus. Het laat je ermee een andere kant van Pampus zien dan je waarschijnlijk gewend bent. Volg vloggende fortwachters over corona-verveling en -eenzaamheid, leer meer over zelf drinkwater maken of energie opwekken (waar Pampus al sinds zijn bestaan mee bezig is) en geniet - met of zonder 3D bril - van prachtige tours door het fort en over het eiland. Ga samen met Pampus voor Pampus liggen, leuk en leerzaam!

kosten gratis
datum za 2 mei 2020
gestart op di 14 april 2020
beëindigd op zo 31 mei 2020