Activiteit

Witte Donderdag - Gezamenlijke viering via Youtube

donderdag 9 april 2020   |   20:00 - 20:30 uur   |   Binnenwaai

Op Witte Donderdag, 9 april, is er in de Elthetokerk een korte viering die uitsluitend via YouTube te volgen is, via de link: https://tinyurl.com/Elthetokerk.
Het is een gezamenlijke viering van de Binnenwaai,  de Muiderkerk en de Elthetokerk met enkel de mensen die een rol hebben in de dienst.

Op Witte Donderdag vieren we in onze traditie het avondmaal. Een moment van gemeenschap met elkaar en met Christus. Om het geheim van Gods liefde te proeven en te vieren dat Jezus ons samen brengt en ons met elkaar verbindt. Dat kan op dit moment niet zoals we gewend zijn: met elkaar samen in de kerk, in een grote kleurrijke kring rond de avondmaalstafel.  We missen die grote kring. Maar juist vandaag – zo geloven we - , zeker ook in de Stille Week, wil God ons troosten en bemoedigen met de zichtbare tekens van brood en wijn.

Tijdens de live uitgezonden dienst van Witte Donderdag willen we dan ook het avondmaal vieren. Dat doen we met de paar aanwezigen in de kerk, maar we willen daarbij de mogelijkheid bieden om ook thuis in de eigen huiskamer mee te vieren met brood en wijn, om zo toch met elkaar verbonden te zijn.  Natuurlijk is ieder vrij om al dan niet mee te doen. Het moet niet ongemakkelijk voelen. Kijk het ook gerust even aan. We komen nog terug op hoe we het precies van plan zijn vorm te geven, maar dan weet u in welke richting we denken.

Kosten
Gratis
Datum  do 9 april 2020
Andere locatie
Geen viering op de locatie maar uitsluitend via de livestream te volgen