Activiteit

Schilderijen, aquarellen, grafiek en keramiek van Flip en Eila Schrameijer

elke zondag   |   13:00 - 16:00 uur   |   Kerk aan Zee, Kerkpad 2, 1399...

Keramiste Eila Schrameijer- Loudon (1925-1982) is o.a. opgeleid aan de toenmalige Kunstnijverheidsschool in Amsterdam (nu Rietveld Academie). Bij keramiste Emmy van Deventer volgde zij glazuurtheorie- en techniek. Haar werk wordt gekenmerkt door een palet aan glazuren in bijzondere tinten, waarmee zij steeds experimenteerde. De motieven op haar potten en vazen tonen haar geliefde inspiratiebronnen: de klassieke Griekse- en precolumbiaanse keramiek.  Eila Schrameijer heeft veel van haar leerlingen geïnspireerd voor een professionele loopbaan als keramist te kiezen. 

Kunstschilder Flip Schrameijer (1919-2007) is een representant van een generatie schilders opgeleid aan de Rijksacademie in Amsterdam. Hij ontwikkelde zich vooral als aquarellist, graficus en tekenaar. Zoals uit zijn oeuvre blijkt was zijn hoofdthema de natuur, en dan vooral de waterkant.

In de jaren ’70 werkte Flip Schrameijer veel buiten in Muiderberg en directe omgeving. Het ‘nieuwe land’ van de Noordoostpolder, dat aan de horizon verscheen met zijn bruggen en hoogspanningsmasten, fascineerde hem mateloos en legde hij veelvuldig vast.

En dan was er het windsurfen, de in die jaren veel beoefende sport op het Gooimeer. De kleurrijke surfzeilen, bewegend in de ruimte van Licht en lucht, wind en water (de titel van zijn oeuvrecatalogus), waren jarenlang het favoriete onderwerp. In al zijn aquarellen en etsen toont Schrameijer zich meester in het vastleggen van de vluchtige momenten.   

Bij de tentoonstelling is het boek “Licht en lucht, wind en water. Flip Schrameijer tekenaar, schilder, etser en aquarellist, een keuze uit 60 jaar werk” te koop.

De meeste werken op de tentoonstelling zijn te koop. Meer informatie over verkoop is te verkrijgen bij: Sophie Schrameijer sophieschrameijer@gmail.com M. 06 43986702

kosten gratis
kosten toelichting alleen op zondag 19 april moet i.v.m. een concert toegang betaald worden.
type:  Tentoonstelling
datum zo 3 mei 2020
gestart op zo 29 maart 2020
beëindigd op zo 10 mei 2020
locatie Kerk aan Zee, Kerkpad 2, 1399 HA Muiderberg. www.kerkaanzee.nl