Activiteit

Theaterklas 3 (10-12 jaar) GRATIS proefles

woensdag 8 januari 2020   |   16:00 - 18:00 uur   |   ed pelsterpark 8, IJburg...

Binnen Theaterklas 3 begint het echte acteren en het theatermaken. Je wordt naar leeftijd en ervaring ingedeeld, je kunt deze theaterklas twee achtereenvolgende jaren volgen, iedere klas heeft per jaar een ander lesaanbod. Leerlingen worden bij TIJ geprikkeld om hun eigen wereld om te zetten naar een presentatie of voorstelling op het toneel. De docenten bieden je hiervoor de middelen die je nodig hebt. Dit betekent dat een voorstelling of presentatie altijd begint vanuit de leerlingen. De verhalen, fantasie, muziek die jullie zelf in je dragen wordt samen met onze vakdocenten en theatermakers naar boven gehaald.

Van september tot december werk je aan je vaardigheden van toneelspelen/acteren. Zoals leren te transformeren, timen, de beginselen van abstraheren, het ontwikkelen van scènes in verschillende speelstijlen en werken vanuit improvisatie waarbij ook jouw probleemoplossend vermogen wordt aangesproken.

In het tweede gedeelte (vanaf januari) leer je verantwoordelijkheid te nemen voor het leren van teksten en onthouden van mise-en-scene en werk je toe naar een slotvoorstelling in de grote theaterzaal van de Centrale OBA.

kosten gratis
kosten toelichting Er worden geen kosten in rekening gebracht voor de 1e les , daarna betaal je het standaard lestarief.
leeftijd Vanaf 10 t/m 12 jaar
type:  Workshop / les
datum wo 8 januari 2020
locatie ed pelsterpark 8, IJburg Amsterdam
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk