Activiteit

Manifestatie De verenigde straten van Amsterdam

zaterdag 9 november 2019   |   13:00 - 17:00 uur   |   Hyperion Lyceum, Badhuiskade...

Kom naar De Verenigde Straten van Amsterdam

Wat wilt u zelf kunnen bepalen in uw buurt? Wat kunt u zelf doen en hoe? Welke initiatieven zijn er allemaal al in de stad? Over deze vragen en meer gaat het op zaterdagmiddag 9 november tijdens de manifestatie De Verenigde Straten van Amsterdam.

Amsterdam is een ongekend initiatiefrijke stad. Laat een wereld voor u opengaan hoe Amsterdammers zich samen hard maken voor meer eigenaarschap en (mede)zeggenschap in hun buurten: onze lokale democratie. Leer elkaar kennen en leer van elkaar.

9 november 2019 , 13.00 – 17.00 uur
Hyperion Lyceum, Badhuiskade 361 (500 meter vanaf pont Buiksloterweg)
 

Programma

Theatermaker Lucas de Man trapt de middag af met een interactieve performance over democratie. Het Maatschappelijk Akkoord Ma.ak020 wordt gepresenteerd. En de kinderburgermeester wordt benoemd. Het publiek verdeelt €25.000 onder de vijf meest verenigde straten. Er is een rijkdom aan kennis en ervaring te halen. Hoe versterkt u uw buurtgemeenschap? Wat zijn stadmakers en commons eigenlijk? En wat gebeurt er in andere steden en landen?

Dagvoorzitter is Fadoua Alaoui. Bekijk het hele programma op www.amsterdam.nl/deverenigdestraten.

 

Verkiezing: meest Verenigde Straten van Amsterdam

De gemeente hecht aan eigenwijze Amsterdammers die zich samen inzetten voor de stad. Een straat die het heft in eigen hand neemt, de buren daarin meekrijgt, samen weet te werken met anderen, en zo resultaat boekt. Dat noemen wij een verenigde straat. Bent of kent u zo’n straat? Nomineer dan dat buurtinitiatief op www.amsterdam.nl/deverenigdestraten. Het publiek verdeelt op 9 november €25.000 onder de vijf meest verenigde straten, tijdens de manifestatie de Verenigde Straten van Amsterdam.

 

Interactief programma over het Maatschappelijk Akkoord

Het Maatschappelijk Akkoord Ma.ak020 is een handleiding die Amsterdammers beter in staat stelt samen een inclusieve, gezonde, eerlijke en initiatiefrijke stad te maken. De opstellers zijn honderden maatschappelijke initiatiefnemers en stadmakers, politiek en gemeente, samen met een aantal bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Zij doen gelijkwaardig mee, zijn samen verantwoordelijk en onderschrijven het Maatschappelijk Akkoord.

Aan Ma.aktafels die het afgelopen jaar in de stad plaatsvonden is door (ervarings)experts samengewerkt aan afspraken, uitgangspunten en voorwaarden op het gebied van bijvoorbeeld energie, huisvesting, zorg en openbare ruimte. Het akkoord gaat ook over nieuwe vormen van zeggenschap. Neem deel aan het programma hierover! Wilt u nu al meer weten of bijdragen aan de groeiende gemeenschap? Ga naar het platform ma.ak020.nl.

 

Locatie
Hyperion Lyceum, Badhuiskade 361 (500 meter vanaf pont Buiksloterweg)