Activiteit

Ambassade van de Noordzee in de Zuiderzee

zaterdag 19 oktober 2019 , 14:00 - 17:00 uur

Vandaag maakt de ambassade van de Noordzee een uitstapje naar de Zuiderzee. Een middag met lezingen, kunst en een vegetarisch diner uit de Noordzee. De kans voor iedereen op IJburg om een kijkje te krijgen in de voortuin. Het water is nooit ver weg. Maar wat weet je er eigenlijk over? Luister je wel eens naar het water? Klets je met de vissen? Kijk je naar de kleuren?

 


Programma:


Harpo 't Hart - luisteren naar de Noordzee
Wat hoor je als je midden op zee je hoofd onder water steekt? Harpo onderzoekt met 5 andere kunstenaars en ontwerpers hoe we kunnen luisteren naar de stem van de zee. Luisteren, we doen het niet alleen met onze oren, maar met al onze zintuigen en ons empathisch vermogen. Wat is er te leren van alle geuren op en rond de zee? Wat is de politieke stem van de kabeljauw, de warme golfstroom, of de zilte zeelucht?


Menno Houtstra - Het leven in het IJmeer
Als je dacht dat het IJmeer maar een plas water was, dan heb je nog nooit met Menno gepraat! Menno kan uren uren uren doorpraten over visjes, algen, planten, stikstofoverschot en hoe we van het IJmeer het levendigste water van Nederland kunnen maken. Laat je verbazen, je bent niet de enige die hier zwemt!


Carmen Schabracq - De Zeemond
De Zeemond is een sculptuur in de vorm van een otoliet. Een wat?! De otoliet is een beentje in zowel het mensen- als vissenoor. Vandaag kan je door de Zeemond praten met het IJmeer. Via de klankkast kan je praten met rivierkreeft en snoekbaars. Wie weet zeggen ze wel wat terug!


John Pastinaak - Vegetarisch diner uit de Noordzee
Vandaag slaan Haas & Popi en John Pastinaak de handen ineen voor een zeemenu zònder vis. €25,- Voor drie gangen. Een tafeltje regelen kan via reserveren@haasenpopi.nl


Over de Ambassade van de Noordzee
De Ambassade van de Noordzee werkt aan alternatieve Noordzee-perspectieven die representatief zijn voor onze tijd, het Antropoceen. De Ambassade zet zich in voor de emancipatie van de Noordzee. Ze onderzoekt of de Noordzee een eigen rechtspersoon moet zijn om volwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving. De Ambassade is een vrije ruimte waarin mensen en niet-mensen elkaar, en zichzelf, tegenkomen. Mensen kunnen er relaties met de Noordzee opnieuw verkennen en vormgeven. In het proces worden verschillende collectieven, bestaande uit mensen en niet-mensen, over institutionele en disciplinaire grenzen met elkaar verbonden. Meer informatie op https://www.ambassadevandenoordzee.nl/


Toegang is gratis

Locatie
Lolaland
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Vegetarisch Noordzeediner €25,- voor drie gangen
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: