Activiteit

FLEXNIGHT biomassacentrale

donderdag 10 oktober 2019 , 19:30 - 22:00 uur

FLEXNIGHTdebat Biomassacentrale Diemen – 1930-2130 uur IJburg

Om de hoek van IJburg is de grootste biomassacentrale van Nederland gepland. In Amsterdam en Diemen is er veel onrust ontstaan over deze centrale die veel vervuilender zal zijn dan de huidige gas gestookte installatie. Vanuit IJburg wordt het verzet tegen de biomassacentrale van Vattenfall geleid door Comité Schone Lucht.

Tijdens de FLEXNIGHT avond beginnen we met een korte update over biomassa, gevolgd door een door een update over de acties en de lobby van Comité Schone Lucht. Ook praten we graag met het publiek over de volgende acties en crowdfunding.

Momenteel lijkt het erop dat een gang naar de rechter onvermijdelijk is. In mei van dit jaar deed de Raad van State uitspraak in de PAS (stikstof) zaak. Deze zaak is ook van belang voor de zaak tegen de biomassacentrale. Drie milieuorganisaties (Stichting Werkgroep Behoud de Peel, Vereniging Leefmilieu en MOB) vochten met succes het Nederlandse stikstofbeleid aan bij het Europese Hof. De Raad van State was het met hen eens dat het Programma Aanpak Stikstof onwettig was en sindsdien is Nederland in de ‘stikstofcrisis’ beland. We praten met een vertegenwoordiger van MOB over de gebreken van de PAS en de rechtszaken de drie organisaties gevoerd hebben.

Deel dit: