Activiteit

COLLEGE - TOEKOMST V/D FOTOGRAFIE

donderdag 12 september 2019 , 19:00 - 22:00 uur

Welke invloed heeft de digitale revolutie op het medium fotografie en wat is de rol van fotografie in de beeldcultuur van onze toekomst?

Ansel Adams: “My favorite photograph is the one I’m going to take tomorrow”

Dit interactief college begint met een inleiding over de toekomst van de fotografie. We kijken eerst naar het verleden, want ook het denken over de toekomst heeft een geschiedenis. Daarna gaan we met trendvoorspellers als inspiratiebron het gesprek aan over mogelijke toekomstige ontwikkelingen. Fox Talbot zei in 1839 dat de grenzen van fotografie op dat moment niet vast te stellen waren en in 2016 meldde de New Yorker: “In the future, we will photograph everything and look at nothing”. Tegelijkertijd is fotografie in de media en als middel van individuele expressie het meest gebruikte medium ooit.

Hoe ziet fotografie er over 10 jaar uit? Welk gevolg heeft de digitale revolutie voor de taak van de fotograaf? En is de huidige snapshot cultuur een bedreiging voor professionele fotografie of heeft de opmars van visuele communicatie juist een positief effect?

De vraag of er grenzen zijn aan fotografie en of de fotografie in haar tegenwoordige vorm zal blijven bestaan, is binnen de huidige beeldcultuur de razendsnelle technologische vooruitgang dan ook meer dan interessant. Dit college geeft niet alleen inzicht in de rol van fotografie door de tijd heen, maar biedt tevens ruimte en gelegenheid voor discussie over haar toekomst.

Het interactieve college “De Toekomst van de Fotografie” wordt gegeven door Tom Meerman.

Locatie
Theater Vrijburcht
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: