Activiteit

Jouw leven is niet over. Zet het naar je eigen hand! Workshop voor alleenstaande moeders

maandag 4 maart 2019   |   10:00 - 11:30 uur   |   Openbare Bibliotheek (OBA)

#Heldinnen

Alleenstaande moeders: heldinnen!

Het thema van Nationale vrouwendag 2019 is Heldinnen. Vrouwen die de heldenstatus zeker verdienen zijn alleenstaande moeders. Dag in dag uit staan zij in hun eentje klaar voor hun kinderen. Niet zelden zijn zij vader en moeder tegelijkertijd. Het alleenstaand moederschap vergt vaak het uiterste van hen.

Om deze heldinnen een hart onder de riem te steken organiseert OBA IJburg binnenkort speciaal voor hen een gratis workshop.

Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat alleenstaande ouders (waarvan 90% vrouw is) het laagst van alle Nederlanders scoren op levenskwaliteit (CBS, 2015). Dit komt volgens het CBS omdat alle tegenslagen die een mens in zijn leven kan meemaken tegelijk komen: verlies van partner, dalende inkomsten, soms een verhuizing naar andere omgeving (vaak naar een slechtere woning), eenzaamheid en daarbij ook nog de spanning rondom de scheiding.

Toch is het volgens Ageeth Ettema, coach voor single moeders ook voor alleenstaande moeders heel goed mogelijk om weer gelukkig te worden. Volgens Ageeth, die zelf ook alleenstaande moeder is, heb je altijd een keuze om je leven in eigen hand te nemen. Dat begint erbij dat je jezelf niet meer als slachtoffer ziet, maar als sterke onafhankelijke vrouw die haar leven in eigen hand heeft. It’s not what happens to you, but the way you deal with it.

Maar zo’n levenshouding komt je vaak niet aangewaaid. Daarom geeft Ageeth op 4 maart een workshop voor alleenstaande moeders in OBA IJburg. In deze workshop laat ze alleenstaande moeders zien wat er voor nodig is om de regie over je leven terug te pakken. (Anderen die dit ook graag willen leren, zijn ook van harte welkom!)Deze heldinnen verdienen dat!

 

kosten gratis
doelgroep:  Alleen voor vrouwen
type:  Workshop / les
datum ma 4 maart 2019