Activiteit

Excursie naar de Meerlanden! Met eigen ogen zien hoe de GFE resten worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen.

woensdag 20 maart 2019   |   13:30 - 16:00 uur   |  

Zien is geloven: afval wordt grondstof!!

Op woensdagmiddag 20 maart en zaterdagmiddag 23 maart organiseert de gemeente Amsterdam een excursie naar het composteerbedrijf Meerlanden in Rijsenhout. Bij de Meerlanden kunt u met eigen ogen zien hoe de ingezamelde groente-, fruit- en etensresten van Steigereiland worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen, zoals o.a. compost, biogas, pekelwater en warmte.

Iedereen is welkom. Bewoners van Steigereiland maar ook bewoners die elders op IJburg wonen. Ook als u (nog) niet meedoet met het gescheiden inzamelen van Groente-, fruit-, en etensresten maar wel geïnteresseerd bent. Gaat u mee?! Kinderen vanaf 6 jaar zijn ook van harte welkom. U kunt zich, liefst zsm, per mail opgeven bij Elise Kleisen, e.kleisen@amsterdam.nl. U ontvangt een bevestiging.

Het uitje neemt ongeveer 2,5 uur in beslag. Dat is inclusief de heen- en terugreis. Er zijn geen kosten aan verbonden. De bus vertrekt vanaf een centrale plek op IJburg. Daar wordt u na afloop ook weer terug gebracht. De exacte vertrek- en terugkomst tijd op IJburg evenals de vertrek en aankomst locatie wordt nog bekend gemaakt. Mocht het aantal deelnemers (voor één van beide dagen) tegenvallen, dan valt wellicht één van beide data af. Uiteraard hoort u dat tijdig.

Hartelijke groeten, Elise Kleisen

 

kosten gratis
leeftijd Vanaf 6 jaar
datum wo 20 maart 2019
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk