Activiteit

Politici gezocht voor het thema verkiezen!

dinsdag 27 november 2018   |   14:00 - 15:20 uur   |   IJburg College

Politici gezocht 
voor het thema (Ver) Kiezen in de onderbouw! 

 
 
Binnenkort beginnen wij in de onderbouw van het IJburg College met het tweede thema van dit schooljaar: (Ver)Kiezen.
Onze leerlingen gaan op zoek naar antwoorden op onderstaande sleutelvragen:

-       Wie is er in Nederland de baas?

-       Waardoor worden de standpunten van politieke partijen bepaald?

-       Hoe maken mensen keuzes?

-       Hoe kun je keuzes van anderen beïnvloeden?

 

In alle lessen worden zij ondergedompeld in deze boeiende thematiek vanuit de specifieke invalshoeken die bij het desbetreffende vak passen. Zo leren leerlingen bij het vak Mens & Natuur bijvoorbeeld hoe dieren en mensen keuzes maken met behulp van hun zintuigen. En bij Mens & Maatschappij wordt dit thema staatsinrichting behandeld. 
In de lessen Themaleren passen de leerlingen deze nieuwe kennis toe. De eerste jaars leerlingen richten een eigen partij op en verzamelen argumenten bij eigen standpunten over hun woonomgeving. De tweede jaars leerlingen kruipen in de huid van een lid van de bestaande politieke partijen VVD, GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren, ChristenUnie en PvdA.  Zij onderzoeken de standpunten en bijbehorende argumenten van die partij. Met als kers op taart een waar slotdebat! 

Bent u politicus of politicus geweest binnen een van de bovenstaande partijen? Dan zijn wij naar u op zoek! 

Zo is:
- alle campagne materiaal welkom: posters, flyers met standpunten, stickers etc;

- het fantastisch wanneer leerlingen vragen kunnen stellen en feedback kunnen krijgen via de mail. 

- het heel waardevol wanneer u bij ons partijcongres aanwezig kunt zijn. De leerlingen bereiden vragen voor over de standpunten van hun partij en de argumenten hierbij. “Echte politici” geven de leerlingen adviezen voor het te voeren debat in de slotweek van dit thema.
Dit partijcongres vindt plaats op dinsdag 27 november tussen 14.10 uur en 15.10 uur aanwezig kunt zijn.  Zowel op IJburg College 1 (Pampuslaan 1) als IJburg College 2 (Geertje Wielemaplein 1).
 
Wilt en kunt u ons met één van bovenstaande punten helpen? Neemt u dan contact op met de Nienke Gerritsen. Dit kan via de email nienkegerritsen@ijburgcollege.nl of telefonisch op het nummer 020 – 3443052. 

Hierbij kunt u natuurlijk ook uw voorkeur doorgeven voor één van de twee locaties (IJburg College 1 of IJburg College 2).

 

doelgroep:  Alle volwassenen
type:  Workshop / les

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Paul Paulusma

Meld je aan