Activiteit

Debat: Democratische vernieuwing

donderdag 1 november 2018 , 20:00 - 22:00 uur

Stadsdeelcommissies, gebiedsplannen, de democratische ambities van het stadsbestuur. Wat komt ervan terecht, wat niet, moet en kan het beter, anders en zo ja, hoe?

Inleiding: Karien van Assendelft. Verder met o.a. Lene Grooten, Michel Vogler, Nies Medema en Bob Maas.

Gespreksleiding: Bart Cosijn.

Lene Grooten zit namens GroenLinks in de gemeenteraad en heeft daar democratische vernieuwing in haar portefeuille.

Michel Vogler is het technische en organisatorische brein achter halloijburg.nl en veel andere buurtplatforms die op dezelfde leest zijn geschoeid. Daarnaast maakt hij zich sterk voor democratische innovatie (bijv. via online gebiedsplannen).

Nies Medema is met haar bureau Jonge Sla heel actief op het vlak van sociaal ondernemen en buurtgemeenschappen. Zo is ze lid van de kerngroep van de Bewonersacademie (www.bewonersacademie.nl) en werkt ze mee aan Ma.ak020, een initiatief om de gemeenteraad te helpen met maatschappelijke vernieuwing.

Bob Maas is onder meer het drijvende kracht achter het 'Stadsplein Mokum', een initiatief voor iedereen om Amsterdam verder te verbeteren, @StadspleinMokum.

Karien van Assendelft noemt zichzelf communicatiemakelaar. Ze zet artistieke methoden in om de communicatie en de verstandhouding tussen burgers, ambtenaren en bestuurders bloot te leggen en te verbeteren en zo het Amsterdamse beleid in positieve zin te beïnvloeden.

Bart Cosijn is mede-intiatiefnemer van de Burgertop Amsterdam (2014). Hiervoor liet hij zich inspireren door de burgertoppen in IJsland en België. Hij is van origine architect maar nu zelfstandig gespreksleider en dagvoorzitter.

Verder zijn ook onder anderen leden van de stadsdeelcommissie Oost en gebeidsmakelaars aanwezig.

Toegang: gratis voor iedereen.

 

Locatie
FlexBieb
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Thema
Democratisering / politiekVrouwenonderdrukking
Illustration
 
Deel dit: