Activiteit

Sterrenkijken op IJburg

woensdag 29 augustus 2018 , 20:30 - 22:30 uur

*** activiteit zit vol! aanmelden niet meer mogelijk ***

Heb je altijd al eens door een telescoop naar andere planeten en naar sterren willen kijken? Dan is dit je kans. Twee medewerkers van de Universiteit van Amsterdam komen met 5 telescopen naar IJburg en gaan jou uitleggen hoe ze werken en wat je er allemaal mee kan zien.

Meld je snel aan, want er is maar ruimte voor 5 gezinnen. Een gezin bestaat uit 1 ouder en maximaal 2 kinderen. De kinderen zijn minimaal 12 en maximaal 15 jaar.

Locatie is de werkplaats VrIJland op Centrumeiland. Het programma is als volgt:

Vanaf 20.00 uur: inloop

Van 20.30 – 21.30 uur: algemene uitleg sterrenkijken. Je leert hoe de verschillende planeten en sterrenbeelden eruit zien. 

Van 21.30 – 22.30 uur: met telescopen naar de planeten en de sterren kijken. Hierbij krijg je enkele leuke opdrachten.

(We starten relatief laat omdat in augustus de zon laat ondergaat. Wellicht doen we deze activiteit in de loop van het jaar nog een keer, en dan kunnen we eerder starten.)

Wil je meedoen? Meld je dan aan door een mail te sturen aan c.clarijs@uva.nl

De activiteit is gratis, maar als je je hebt opgegeven, verwachten we ook echt dat je komt. Zo niet, meld je dan uiterlijk twee dagen van tevoren af, zodat we iemand anders kunnen blij maken.

Let op! Deze activiteit is erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Op basis hiervan zou het kunnen dat er een alternatief programma wordt bedacht. Bij erg slecht weer kan het worden gecancelled.

Locatie
VrIJland (oude locatie)
Kosten
Gratis
Leeftijd
Vanaf 12 t/m 15 jaar
Illustration
 
Deel dit: