Activiteit

Lauren op IJburg – theatrale wandeling | Holland Festival

zaterdag 16 juni 2018   |   17:00 - 18:30 uur   |   Rightaboutnow inc.

Lauren op IJburg is een associatieve excursie tussen twee werelden, het dystopische science fiction landschap van Octavia Butler’s Parable of the sower en de aangeharkte utopie van het Amsterdamse IJburg, ooit ontworpen als de ‘wijk zonder scheidslijnen’. Urban theatermakers RIGHTABOUTNOW INC. nemen u samen met studenten van de AHK in beeld en geluid op zoek naar toekomst en geschiedenis in een tijd waar beiden onzeker zijn geworden, en waarin je je kan aanvragen van wie de toekomst eigenlijk is. Hoe maak je die? Met wie? In de woorden van de 17-jarige Lauren, hoofdpersoon uit het boek: “Everything you touch, you change. Everything you change, changes you.” 

Tijdens deze wandeling (tevens co-creatie project van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, RIGHTABOUTNOW INC. en Holland Festival) treedt je in de voetsporen van de 17-jarige Lauren, hoofdpersoon van het boek. Acteurs en stemmen op een koptelefoon begeleiden je tijdens de wandeling, op zoek naar de parabel van IJburg.

Wandel je graag mee? Meld je aan via context@hollandfestival.nl en we houden je op de hoogte. Graag als onderwerp vermelden 'Lauren op IJburg'.

Meer weten over Lauren op IJburg follow @rightaboutnowinc en @laurenopijburg op instagram of check het FB-event.

kosten: gratis
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk


Maximum aantal deelnemers: 50

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Meld je aan