Activiteit

Inloop-informatieavond werkzaamheden uitbreiding stadswarmtenetwerk Steigereiland

dinsdag 17 januari 2017 , 19:30 - 21:30 uur

Nuon werkt aan de uitbreiding van het stadswarmtenetwerk van IJburg en Zeeburgereiland voor een nieuw te realiseren verbinding tussen het bestaande stadsverwarmingsnetwerk op IJburg en Zeeburgereiland. De voorbereidende werkzaamheden zijn op 2 januari 2017 gestart op Haveneiland-Oost te IJburg. Op Haveneiland-Oost worden de warmteleidingen aan elkaar gelast en daarna over het water naar Steigereiland verplaatst. Tussen Steigereiland en Zeeburgereiland worden de leidingen via een boring met elkaar verbonden. Hiervoor wordt op het braakliggende terrein aan de John Hadleystraat een werkterrein ingericht. De werkzaamheden op Steigereiland starten op 20 februari 2017.

Graag informeren wij u over de aard en de duur van de werkzaamheden bij u in de buurt tijdens een informatieavond op dinsdag 17 januari 2017. Het is een inloop - informatieavond. Dat wil zeggen: u kunt langs komen wanneer het u uit komt. Op verschillende tafels liggen uitvoeringstekeningen en verdere informatie over de aanleg van de warmtetransportleiding en er zijn specialisten aanwezig die u in detail kunnen toelichten wat de werkzaamheden voor u betekenen. Tijdens de avond kunt u vragen stellen.

Wanneer?
Dinsdag 17 januari 2017
Waar?
Openbare Montessorischool Steigereiland, John Hadleystraat 4.
Hoe laat?
Tussen 19.30 en 21:30 uur. Vanaf 19.30 uur zijn onze mensen aanwezig. U bent welkom op het tijdstip dat u het beste uitkomt.
Voor wie?
Iedereen die meer wil weten over de werkzaamheden die plaats vinden tussen Steigereiland en Zeeburgereiland
 

Waarom?
In opdracht van Nuon en AEB Amsterdam werkt aannemer Denys aan uitbreiding van het stadswarmtenetwerk. Op Zeeburgereiland  stijgt de vraag naar stadswarmte vanwege nieuwbouw in de Sportheldenbuurt. De aan te leggen warmtetransportleiding verbindt de warmtenetten van IJburg en Zeeburgereiland met elkaar. Het warmtenet levert 70 tot 80 procent minder CO2 -uitstoot op ten opzichte van warmtevoorziening met HR-gasketels en is daarmee bijzonder milieuvriendelijk.

 

Locatie
Openbare Montessorischool Steigereiland, John Hadleystraat 4
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: