Aanbod

Surfskiën

Watersport

Surfskiën is een actieve peddelsport die snelheid met uithoudingsvermogen combineert. Door gebruik te maken van de kracht van de golven en de wind kun je hoge snelheden van wel 30 km/u halen. Er wordt daarom juist in de ruwere omstandigheden van groot open water gevaren.

Surfski's zijn ontwikkeld door de kustwacht. Zij wilden sneller drenkelingen te hulp te kunnen schieten. Een typische surfski is met 6 meter een stuk langer dan een zeekajak en zo smal als een K1 wedstrijd kajak. Deze sit-on-top kano's zijn dus erg snel!

Sinds 2013 wordt surfskiën beoefend in Nederland en vanaf het jaar daarop ook bij Kano op IJburg. Onze locatie biedt vanwege de ligging aan het IJmeer ongeëvenaarde mogelijkheden voor surfskiërs. Je kunt zo varen naar locaties als Pampus, Uitdam en Almere. Het ruime sop met golven staat voor je klaar. Het is dus niet voor niets dat onze groep surfskiërs sterk groeit. 

Varen

Stuur een e-mail naar surfski@kanoopijburg voor een proefles in een clubsurfski. Je wordt dan begeleid door een ervaren vaarder.

Leden met een eigen surfski kunnen ten alle tijden gebruik maken van de clubfaciliteiten en zelf tochten ondernemen. Er wordt het hele jaar door gevaren.

locatie Kano op IJburg
Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 1 maart 2017, 13:46 uur
Deel dit: