Aanbod

Stand up paddling (Suppen)

Overige sport

Suppen staat voor Stand-up-paddling. Het is ontstaan op Hawaii door de lifeguards die op hun surfboard gingen staan om de beginnende surfers in de gaten te houden. Door een lange peddel kunnen de suppers op hun board blijven staan in tegenstelling tot de surfers die liggend moeten peddelen.

Juist voor de beginnende watersporter is suppen een goede sport om mee te starten. Een tocht door de grachten van IJburg, of langs het Diemerstrand is een uitstekende training. Je gebruikt bij het suppen erg veel spieren en het is goed voor je balans.

Suppen is een populaire, snel groeiende watersport. De afgelopen jaren hebben veel suppers hun weg naar Kano op IJburg gevonden. Bij onze vereniging kun je:

  • je plank direct in het water leggen, opstappen en weg varen de stad in, of het IJsselmeer op richting Pampus en het Muiderslot.
  • gezamenlijk suptochtjes ondernemen en samen nieuwe routes ontdekken.
  • deelnemen aan de activiteiten die door KOIJ georganiseerd worden: recreatief varen, kennis opdoen over branding, stromingen en het weer op binnenwater en zee.

Heb je zelf geen supboard? Leden mogen tijdens het clubvaren op de zaterdagochtend gebruiken maken van onze boards.

Tijden

Vanuit de vereniging varen we gezamenlijk op de volgende momenten:

  • Woensdagavond 19:00
  • Zaterdagochtend 10:00 uur.

SUP lessen

Wil je het suppen eens proberen of met ons meevaren en instructie krijgen? Dat kan de hele zomer (t/m 30 september) op zaterdagochtend van 10:00 tot 11:00.

Meld je van tevoren aan via SUP@kanoopijburg.nl. 

Meevaren onder begeleiding kost €10 per keer. Graag ter plekke cash te betalen.

locatie Kano op IJburg
Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 1 maart 2017, 13:18 uur
Deel dit: