Aangeboden dienst

Cursus: Concentreren en Ontspannen voor kinderen van 6 - 10 jaar

locatie Bij Eef
leeftijd vanaf 6 t/m 10 jaar

D eze cursus is voor kinderen die toe zijn aan rust en kalmte in hun hoofd, lijf en omgeving. Die zich beter willen concentreren en beter willen waarnemen wat ze voelen.

Tegenwoordig moet alles snel, tegelijkertijd en nu. Dus kinderen gaan zichzelf en elkaar steeds vaker overschreeuwen, waardoor ze het contact met zichzelf en de ander verliezen.

Het vermogen om tot rust te komen en zich te concentreren, raken ze steeds meer kwijt. Want hun omgeving, zoals school, zijn bronnen van lawaai, irritatie en werkdruk. Gevolg: niet meekomen in de klas of groep, stempels krijgen als “druk”, “lastig”, “onhandelbaar” en soms zelfs uitvallen vanwege onvoldoende prestaties door concentratieproblemen.

Met de cursus “ontspannen en concentreren” leren de kinderen uit hun drukke gedrag te komen, om te kalmeren en hun concentratievermogen te vergroten. Daarbij krijgen de kinderen een dieper inzicht in hun gevoelswereld en zijn zij in staat beter te gaan waarnemen. Als het lukt om de gevoeligheid met zichzelf en de ander te verbeteren, dan profiteert zowel het kind als de hele omgeving daarvan.

In een reeks van 6 lessen maken de kinderen kennis met meditatie- en mindfulness oefeningen die ze zelf, thuis en op school kunnen toepassen op momenten wanneer zij dat nodig hebben.

Tijdens de cursus nemen we de kinderen mee met stilte-, waarnemings- en inlevingsoefeningen, afgewisseld met tekst-, muziek- en beeldmeditaties.

  • Voor wie: kinderen van 6 – 10 jaar, die moeite hebben met stilzitten, concentreren, rust vinden, driftbuien hebben, niet uit hun boosheid kunnen komen, die niet mee kunnen met tempo op school, stress ervaren.
  • Data training: donderdag 9, 16, 23, 30 maart, 6 en 13 april.
  • Tijd: 16.45-17.30uur
  • Locatie: Bij Eef, Kiekstraat 22 Ijburg
  • Prijs: €158,-/ kind
  • Groepsgrootte: 6 - maximaal 8 kinderen
  • Aanmelden via: els@glim-en-lach.nl
Foto