Aanbod

Kanovaren / zeekajakken

Overige sport

Sinds de Inuit de kajak hebben uitgevonden bestaat het zeekajakken al. Voor de Inuit was het een middel om te jagen en zelfs familieleden te vervoeren. Wij gebruiken de zeekajak die afstamt van de Inuit kajak voor de watersport, recreatief of meer sportief.

Op groot water

Het IJsselmeer kan met een stevige wind stevige golven geven. Doordat de meeste zeekajakkers niet stoppen wanneer er golven ontstaan, en de waterkant niet altijd in de buurt is, gelden er diverse veiligheidsregels. De zeekajaksport kun je misschien wel vergelijken met bergsport. Het biedt voor elk niveau uitdagingen, maar je zult de regels moeten respecteren. Daarnaast is veel oefenen een must, onze instructeurs kunnen je allerlei trucs aanleren, maar varen leer je uiteindelijk alleen maar door het te doen. 

Binnenwater

Hoeft het allemaal niet zo wild? Vanaf IJburg is het ook prima varen op wat beschutter water, bijvoorbeeld langs het Diemerpark naar Camping Zeeburg voor een bak koffie of thee. Ons clubgebouw ligt in de luwte van de rietlanden en grachten van IJburg: ideaal voor beginners en het oefenen van technieken. 

Clubvaren

Leden met een eigen kano kunnen ten alle tijden gebruik maken van de clubfaciliteiten en zelf tochten ondernemen.

Heb je zelf geen kano? Gebruik dan een van onze clubkano’s tijdens het clubvaren.

In het reguliere seizoen van april tot oktober is het clubvaren op de volgende dagen: 

  • Woensdagavond clubvaren: 19.00
  • Zaterdagochtend clubvaren: 10:00

Als het weer het toe laat varen we ook in de wintermaanden door:

We organiseren regelmatig introductiecursussen om met het kajakken kennis te maken. Ben je net lid geworden dan krijg je een basiscursus voor de peddel basics en om veilig te kunnen varen op groot water. Kijk op onze agenda voor introductiecursussen of meld je op enig moment aan voor de mogelijkheden om als introducé mee te varen. 

locatie Kano op IJburg
Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 2 juli 2021, 15:05 uur
Deel dit: