Aanbod

Hardlooptraining Half gevorderden op basis van Interval

Hardlopen , Coaching (persoonlijke ontwikkeling)
Illustration

Halfgevorderden Intervaltrainging voor hardlopers die het hardlopen willen inzetten om in verbinding te staan met hun lichaam en geest. 

Fitter voelen, beter presteren en meer energie! 

Eén van de zes voordelen van door je neus ademhalen is dat je geen onnodige energie verspilt.

Wanneer je door je mond ademt, terwijl dit eigenlijk niet nodig is, adem je meer lucht in en uit dan zou moeten. Bij iedere uitademing adem je een hoeveelheid koolzuurgas uit. Als je dit teveel doet, heeft dit als gevolg dat je een lager zuurstofgehalte in je hart krijgt dan optimaal is. "Koolzuurgas is een belangrijk gas dat in een bepaalde mate in je bloed aanwezig moet zijn om zuurstof af te staan aan de cellen in ons lichaam."

Als er minder koolzuur aanwezig is door het over ademen, dan krijg je automatisch minder zuurstof binnen. En minder zuurstof betekent minder presteren, je voelt je minder fit en alert en hebt minder energie.

De meesten zijn eigenlijk helemaal niet bewust van hun eigen adempatroon en ademen op automatische piloot. Door de neus of door de mond, ze hebben eigenlijk helemaal geen idee. 

Als je op je werk een deadline moet halen, in een belangrijke vergadering zit, verantwoorde keuzes moet maken die het bestaan van je vraagt dan zit je ademhaling door de stress die daarbij komt kijken al wat hoger. Ongemerkt ga je dan door je mond ademhalen waardoor de ademhaling sneller gaat. 

Door te focussen op het ademen door de neus, zal je ademhaling sneller rustiger worden. Dat komt omdat ademen door je neus dieper kan dan door je mond. Je krijgt zo letterlijk meer zuurstof binnen. 

Als je door het drukke bestaan de neusademhaling een beetje kwijt bent geraakt dan is het helemaal nog niet zo eenvoudig door de neus in en uit te ademen. Je moet dit jezelf weer aanleren. Als zuigeling hebben we een goed ontwikkelde neusademhaling gehad. Denk maar eens aan hoe ontspannen een baby is als hij zichzelf voedt uit de borst van zijn moeder of uit de fles drinkt, dat alleen maar kan vanuit de neusademhaling

Om een goede neusademhaling te ontwikkelen is het nodig om je neusademhaling te trainen door dagelijks regelmatig de neusademhaling te herhalen en bewust te zijn van het proces. Na verloop van tijd zal het een gegeven zijn dat je de mond alleen nog maar gebruikt voor waar het voor is bestemd en dat is om te eten en te praten en te lachen. 

De energie die je hiermee overhoudt kun je nu gaan gebruiken om meer plezier en betere prestaties uit je looptrainingen te halen!

Waar: IJburg
Wanneer: Donderdagavond 19:30 uur
Voor wie: Voor hardlopers die het hardlopen willen inzetten om in verbinding te staan met hun lichaam en geest. 

Meld je aan: info@daniellemaascoaching.nl

Geplaatst op 31 augustus 2022, 20:26 uur
Deel dit: