Aanbod

Counseling sessies

Yoga/meditatie/mindfullness, Zorg, Psycholoog/Psychotherapie, Coaching (persoonlijke ontwikkeling)
Illustration
Geplaatst op 19 oktober 2021, 21:59 uur
locatie De Vrijman
leeftijd vanaf 10 jaar

Mijn naam is Marjolein Beek. Ik ben psycholoog en mindfulness trainer. Geruime tijd ben ik reeds werkzaam in mijn onafhankelijke basis psychologie praktijk op IJburg. Mijn werkvormen zijn divers. Ik werk veel met klassieke gespreksvoering, systemisch opstellen, maar b.v. ook met lichaamswerk en natuursessies (wandelcoaching).

Sinds kort bied ik vanuit mijn praktijk ook counselling tarjecten aan. Als hulpverlener weet ik als geen ander dat de wachttijden bijzonder lang kunnen zijn in de reguliere GGZ zorg. Een counselling traject kan een overbrugging zijn, of reeds al de handvatten en oplossingen geven waarmee je verder kunt.

Counseling is een laagdrempelige vorm van (emotionele) hulpverlening. Letterlijk vertaald uit het Engels betekent het raadgeven. Het doel van counseling is o.a. het helpen van mensen bij:


    het oplossen of hanteren van problemen
    het vinden van antwoorden op vragen
    het benutten van ongebruikte mogelijkheden
    het ontwikkelen van kennis en vaardigheden


Counseling is resultaatgericht en pragmatisch van aard. Het gaat erom dat een cliënt doelen gaat formuleren en gaat handelen om deze doelen te bereiken.

Counseling heeft veel raakvlakken met psychotherapie. Zo worden verschillende inzichten uit de psychotherapie toegepast, met als doel om problemen op te lossen of te verlichten en om vragen te beantwoorden.
Toch is counseling (met nadruk) geen psychotherapie. Zo houdt counseling zich niet bezig met psychiatrische stoornissen of zware psycho-sociale problematieken. Daarbij richt counseling zich primair op het 'hier-en-nu'.


Counseling is daarom ideaal:
    bij problemen met een (lichte) psycho-sociale achtergrond; denk aan aanhoudende stress, een gevoel van niet gelukkig zijn of aan het niet optimaal kunnen functioneren
    om inzichten te verkrijgen in (levens)vragen; denk aan vragen over het nut van het eigen bestaan, waarnaartoe te willen in het leven of aan onzekerheid of men 'goed bezig is'


Counseling richt zich dus op problemen en vragen met een (lichte) psycho-sociale achtergrond, waarbij er geen sprake is van een psychiatrische stoornis. Dit lijkt wellicht een klein werkgebied. Toch vallen de meeste problemen en vragen binnen dit veld.

Ik zie in mijn praktijk zowel tieners als jongvolwassenen en volwassenen. Ik hanteer zoveel mogelijk korte wachttijden. Waar nodig stuur ik door. 

Vanuit de aanvullende verzekering is het mogelijk om (een deel van) mijn sessies vergoed te krijgen.

Neem contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Ik zie je graag!

 

Illustration