Aangeboden dienst

8-weekse Mindfulnesstraining

door Unplug
locatie Naar Zee
leeftijd vanaf 17 jaar

Mindfulness betekent: “met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu, zonder daar een oordeel over te hebben.” Het is niet zweverig – het geeft wel ruimte en verdieping!

Want je herkent dit vast wel: de neiging om onplezierige gedachten of gevoelens vooral niet toe te laten en vooral wel af te keuren of te onderdrukken. En dat kost erg veel energie. Mindfulness leert ons om een meer accepterende houding aan te nemen ten aanzien van onze gedachten, gevoelens en emoties. En door oordeel te leren loslaten en je bewuster te worden van waarschijnlijk vastgeroeste patronen, kun je ruimte laten ontstaan en ontdek je opeens dat je ook andere keuzes kunt maken.

Inhoud van de training

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten en een stiltedag. Een cursusgroep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 16 personen. In de bijeenkomsten oefenen we met verschillende meditatietechnieken zoals de body scan, zitmeditatie, loopmeditatie en lichte yoga. Mindfulness is echt een ervaringsleer en Meditatie is daarom de basis van een hogere kwaliteit van aandacht.

In groepsverband kunnen we met elkaar van gedachten te wisselen over persoonlijke ervaringen – wat ook weer extra inzichten met zich mee kan brengen! De thuisopdrachten zijn een belangrijk onderdeel van de training, en daar zijn audiobestanden voor beschikbaar. Ervaring leert dat thuis oefenen van belang is voor de effectiviteit van de training. Dit vraagt ongeveer 30 minuten per dag.

 

Wat leer je nou in zo’n Mindfulnesstraining?

• Stilstaan en een stap terug nemen, aanwezig zijn in het hier en nu

• Inzicht in (automatische) gedachte- en gedragspatronen

• Een vriendelijke basishouding naar jezelf en anderen

 

Voor wie is deze training?

Ben je nieuwsgierig naar een manier om beter met je fysieke en geestelijke ongemakken te leren omgaan? Of wil je weten hoe je creatiever zou kunnen zijn of problemen sneller en effectiever zou kunnen oplossen? Ook als je niet geveld bent door stress kan Mindfulness je heel veel brengen. Je bent welkom!

 

Investering voor deze training

Acht wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur, een stiltedag en € 450,- inclusief BTW.

Diverse zorgverzekeraars vergoeden een groot gedeelte van deze training bij burn-out-klachten. Raadpleeg voor meer informatie uw polis of kijk op de website van ZorgWijzer.

 

 

Foto