Activiteit

Filmhuis - dorpshuis Badhoevedorp

zondag 28 april 2024 , 13:00 uur

Niet zoals u gewend bent op de derde zondag van de maand, maar in april draaien wij de film 'Sage Femme' op de vierde zondag van de maand!

Vroedvrouw Claire heeft haar leven op orde, maar staat plotseling weer oog in oog met de oude maîtresse van haar vader. Sage femme is een ode aan het leven, met Catherine Deneuve en Catherine Frot in de hoofdrol.

Claire (Catherine Frot) is de eerlijkheid zelve en als vroedvrouw heeft ze haar hele leven gewijd aan anderen. Haar rustige leventje komt echter in een stroomversnelling wanneer Béatrice (Catherine Deneuve), de voormalige maîtresse van haar overleden vader, plotseling weer voor de deur staat. In alles is Béatrice een tegenpool van Claire; ze is luid, kleurrijk en egocentrisch. Claire vraagt zich af waarom Beatrice, na jaren van afwezigheid, juist haar om hulp en aandacht vraagt.

Actrice Catherine Frot kreeg speciaal voor Sage femme een spoedcursus als vroedvrouw; in de film zijn dan ook een paar echte bevallingen te zien. Als baby’tje werd het leven van regisseur Martin Provost gered door een vroedvrouw. Als ode aan haar, maakte hij deze film.

Fijn als u laat weten dat u komt. U kunt reserveren via 020 4490696 of een mail sturen aan filmhuis@maatvast.nl

U bent welkom vanaf 13.00 uur.

Locatie
Dorpshuis Badhoevedorp
Kosten toelichting
€ 7,50 incl. 1 consumptie
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: