Spelregels brugtekst

De volgende spelregels zijn van toepassing op de inzending en de samenstelling van de teksten voor de brug in de haven van IJburg.

 1. Iedereen die op IJburg woont, werkt en/of naar school gaat, mag deelnemen. Ben je jonger dan 12 jaar, vraag dan eerst of je ouders toestemming willen geven.
   
 2. Een inzending is een zelf geschreven, nog niet bestaande tekst van minimaal 1 en maximaal 100 woorden. Alle vormen van tekst (gedicht, haiku, lied, rap, kreet, motto, etc) zijn toegestaan.
   
 3. De tekst mag in iedere taal geschreven worden. Stuur je een tekst in een andere taal dan Nederlands in, dan moet de vertaling er bij staan.
   
 4. De inzending moet passen binnen één of meerdere thema’s uit de thema woordenwolk.
   
 5. Een inzending mag geen commerciële, politieke of religieuze uiting zijn. Bijvoorbeeld: “Slagerij Jansen is de beste”, “ik ben tegen het koningshuis”, of “God zij met u” mogen niet.
   
 6. Een inzending mag geen namen bevatten.
   
 7. Een inzending mag niet discrimineren, beledigen en/of kwetsen.
   
 8. Het gebruik van emoticons en/of emoji’s is niet toegestaan.
   
 9. Inzendingen kunnen tot en met zondag 4 oktober 2020 worden gedaan op Hallo IJburg: halloijburg.nl/brugtekst.
   
 10. Per persoon mag één inzending worden gedaan, zodat zo veel mogelijk verschillende deelnemers kans maken. Als je nog een aanpassing wilt maken, kan je tot en met zondag 4 oktober 2020 nog een keer een tekst indienen. Alleen jouw laatste voorstel doet mee.
   
 11. Bij deelname wordt het auteursrecht over de inzending overgedragen aan gemeente Amsterdam. Dit betekent dat de gemeente Amsterdam “eigenaar” wordt van de inzending en die bijvoorbeeld mag plaatsen op een website.
   
 12. Tussen maandag 5 oktober en zondag 18 oktober worden alle inzendingen gepubliceerd op Hallo IJburg en kan iedereen zijn voorkeur aangeven. Per persoon kan je op vijf verschillende inzendingen je voorkeur uitspreken. Je kan bij de inzendingen van jouw voorkeur vertellen waarom je de inzending mooi of belangrijk vindt. Het aantal uitgebrachte voorkeursstemmen is niet zichtbaar.
   
 13. De inzendingen en de uitslag van de voorkeursstemmen worden overgedragen aan een selectiecommissie bestaande uit vijf personen. De commissie bestaat uit vier IJburgers en een ontwerper van de gemeente Amsterdam. De leden van de commissie zijn uitgesloten van deelname.
   
 14. De selectiecommissie controleert eerst of de inzendingen aan deze spelregels voldoen. De commissie selecteert vervolgens de mooiste en meest bijzondere inzendingen. De uitslag van de stemronde is daarbij leidend, maar niet bindend. Dit betekent dat veel voorkeursstemmen niet betekent dat je inzending gekozen wordt. Het helpt wel wanneer de stemmers vertellen waarom de inzending zo bijzonder of mooi is.

 15. De gekozen inzendingen worden op de brug gezet samen met de voornaam en de leeftijd van de inzender.

 16. Alle deelnemers krijgen persoonlijk bericht via e-mail over de uitkomst. 
    
 17. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Noot: De data in deze spelregels zijn aangepast t.o.v. de oorspronkelijke versie omdat de planning een week is opgeschoven. Ook bestaat de selectiecommissie uit vijf i.p.v. uit vier personen. 

< Terug