Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project
Idee

Wooncoöperatie Akropolis-IJburg

Geplaatst op 22 maart 2021, 12:23 uur

Laatste 7 appartementen in onze wooncoöperatie

Toelichting

Op Centrumeiland IJburg komt een prachtig project: Akropolis IJburg. De komende 1,5 jaar ontwikkelen we hier een gebouw met 8 sociale huurwoningen en 22 middeldure huurwoningen. Plus grote gemeenschappelijke voorzieningen. Het gaat om 2- en 3-kamerwoningen van 45 tot 72m2. De huren variëren van € 750 tot € 1.041 per maand (2022). Iedereen heeft zijn eigen voordeur, maar we delen ook dingen samen. We denken aan autodelen, gezamenlijk tuinonderhoud, koken, eten etc.

In allerlei opzichten wordt het een duurzaam gebouw. Dat gebouw maken we samen met hulp van enkele professionals. Eind 2023 is het gebouw klaar, dat is onze streefdatum.

Op dit moment hebben we nog plaat voor 7 huishoudens in de middeldure huurwoningen. We zijn specifiek op zoek naar leden onder de 40 en boven de 60 jaar. We streven namelijk naar een divers samengestelde groep. We vinden het belangrijk dat onze groep een mooie weerspiegeling vormt van de Amsterdamse samenleving. Het is goed te weten dat het gebouw rolstoeltoegankelijk wordt.

Spreekt gezamenlijk wonen jou aan met genoeg ruimte voor jezelf? Wil jij met ons je krachten bundelen en de komende 1,5 jaar actief bijdragen aan de ontwikkeling van coöperatie Akropolis IJburg?

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Kijk dan snel op www.akropolis-ijburg.nl en vul het interesseformulier in.
Een intake voor meer informatie is zo ingepland. Contact opnemen is altijd vrijblijvend.
Deel dit:
1 projectupdate

Rene Schalk

Project volgens planning

Inmiddels hebben 20 mensen een intentieovereenkomst getekend. Er is grote belangstelling voor de sociale huurwoningen. Er zijn nog 10 middeldure huurwoningen beschikbaar. Daarvan zijn er vanwege hun grootte (meer dan 70m2) geschikt voor gezinnen.

0
Open de update in eigen pagina