Projectvoorstel voor gebiedsplan 2017

Minimawinkel op IJburg

Geplaatst op 15 september 2016, 20:10 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
In het project 'Verkenning Armoede' wordt de behoefte rondom armoede op IJburg verhelderd. De uitkomsten geven richting aan de inzet die verder nodig is. Dit projectvoorstel wordt daarin meegenomen.

LEES VERDER: Verkenning armoede op IJburg

De schuldenproblematiek in Amsterdam ligt gevoelig hoog en naar aanleiding hiervan is mijn idee ontstaan om een Minima winkel op IJburg te inititieren.

Op mijn vraag waarom er geen voedselbank op IJburg was, kreeg ik te horen dat er te weinig aanmeldingen waren. (minstens 100 aanmeldingen en er waren er maar 40) Om naar een voedselbank te gaan die niet bij jou in de buurt ligt heb je vaak geld nodig voor het openbaar vervoer of fiets. Vaak hebben mensen en deze situaties daar geen geld voor, geen fiets en dus geen voedselbank. Vaak heb je geen keus bij de voedselbank, wat er ligt dat moet je nemen. En dan krijg je de vraag? Hebben mensen in deze problematiek wel een keus? Mijn antwoord is JA!! Namelijk de Minima winkel.

De Minima winkel biedt hulp aan degenen die door welke omstandigheden dan ook het niet breed hebben. De producten die worden aangeboden in de Minima winkel liggen ver onder de inkoopprijs en waarschijnlijk met een houdbaarheid tot 6 maanden. Ik wil graag een samenwerking aangaan met schuldhulpverleners en andere instanties om de bewustwording van het omgaan met geld aan de kaart te brengen.

Schulden en problemen kan iedereen krijgen maar daar weten we niet altijd even goed mee om te gaan. Uiteindelijk krijgt ieder individu een nieuwe kans in het leven, hetzij verslaafden, alcoholisten, moeders/vaders je kan het allemaal verzinnen. De mensen die aangemeld worden leren bewuster met hun geld om te gaan en komen hopelijk niet meer in deze situaties terecht. En ik hoop dat deze Minima winkel het leven wat aangenamer maakt!

 

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 10 reacties

Claudia Panka

di 20 september 2016 21:56
@Jan Trommelen , er waren maar 40 aanmeldingen maar veel meer mensen aangemeld bij SHV.

Claudia Panka

di 20 september 2016 21:56
Ja

Paul Engel

ma 3 oktober 2016 06:22
Ja: Het lijkt mij de moeite waard om dit uit te zoeken. IJburg is een prachtig eiland (zeker in de zomer) maar niet iedereen is hier gelukkig. Armoede en schulden blijven vaak verborgen. Een winkel ter ondersteuning van de kwetsbaren zou daarom een goede aanvulling zijn op het huidige aanbod.

Marinus Knulst

za 29 oktober 2016 12:51
Ja

David Snijders

vr 4 november 2016 16:12
Ja: De gemiddelde huur ligt relatief hoog op IJburg (want grote, nieuwe huizen) waardoor er minder geld overblijft voor de dagelijkse boodschappen. Daarom is het goed dat dit er komt, als er voldoende behoefte aan is.