Activiteit

Interview met kunstfotograaf - Scarlett Hooft Graafland

woensdag 22 april 2020 , 18:00 - 23:00 uur

Op woensdag 22 april organiseert Photo020 alweer de 30e editie met deze keer Scarlett Hooft Graafland als gastspreker.

Programma:

  • 18:00 uur = Fotografendiner (optioneel)
  • 20:00 uur = Presentatie 'Aan tafel met: Scarlett Hooft Graafland'
  • 21:30 uur = Portfolio reviews & netwerkborrel 

Scarlett Hooft Graafland (1973) staat bekend om haar zorgvuldig gechoreografeerde surrealistische fotografie en heeft een grote staat van dienst. Ze is fotograaf, beeldenmaker, onderzoeker en avonturier. Scarlett creëert scenes uit de meest geïsoleerde uithoeken van de wereld: in het noorden van Canada wikkelt ze een neonkleurig touw om een iglo en op de zoutvlaktes van Bolivia maakt ze met gedroogde kruiden een kleurrijk tapijt.

Ze bedenkt ter plekke wat ze wil fotograferen, zoekt naar materialen en improviseert met situaties, daarbij werkt ze vaak samen met lokale kunstenaars en bewoners. Ze wacht op hét moment, legt de actie vast en alles verdwijnt weer in het niets. Het is de foto die voortleeft en onze fantasie prikkelt maar tevens oproept oneindig zuinig te zijn op onze planeet.

Zelfs spreekt ze over sculpturen die ze in het landschap plaatst. Scarlett houdt van de spanning van locaties waar mensen dicht op de natuur leven. Al haar werk is analoog tot stand gekomen zonder gebruik van Photoshop. Haar interacties weerspiegelen een uitwisseling tussen het grenzeloze rijk van de natuur en de relatieve grenzen van cultuur.

Op 22 april vragen we Scarlett naar haar enthousiasme en motivatie om steeds nieuwe dingen te proberen.

De avond is gratis. Het diner kost € 19,00 / € 23,25
Reserveren is noodzakelijk, de avonden zijn snel vol.

Locatie
Theater Vrijburcht
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: