Activiteit

Bewonersconsultatie Mobiliteit

donderdag 31 mei 2018 , 20:00 - 22:00 uur

Het wordt steeds drukker in de stad. Daardoor wordt het steeds lastiger om je met de fiets, de auto of het openbaar vervoer te verplaatsen. De drukte heeft ook gevolgen voor de leefbaarheid in de stad. We staan voor een grote uitdaging: hoe blijft Amsterdam een bereikbare en veilige, maar ook leefbare stad met schone lucht en voldoende aantrekkelijke openbare ruimtes?

In het programma “Smart Mobility” verkent de gemeente Amsterdam de toekomst op het gebied van mobiliteit in de stad. We onderzoeken hoe we gebruik kunnen maken van slimme technieken en nieuwe ontwikkelingen om de drukte te verminderen. Een van die ontwikkelingen is de transitie van bezit naar gebruik. Daarmee bedoelen we dat steeds meer mensen besluiten om bijvoorbeeld niet meer zelf een auto of een fiets te kopen, maar om deze te delen met andere bewoners.

De gemeente wil graag binnenkort een aantal experimenten doen met een innovatief reisbudget:

Door je parkeervergunning tijdelijk stop te zetten ontvang je credits die je kan gebruiken om anders te reizen. Denk hierbij aan: deelauto-, deelscooter- en deelfietsconcepten. Maar ook het OV en andere vervoerders.

We delen graag onze ideeën hierover en willen graag sámen met u de puntjes op de i zetten voor deze aanpak. Denkt u met ons mee?

 

Locatie
Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26,1093 VS Amsterdam, 1093 VS Amsterdam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Thema
Duurzaamheid / energieMobiliteit
Illustration
 
Deel dit: