Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Groenstrook Zwanebloemlaan vrij van hondenpoep

Geplaatst op 31 oktober 2018, 21:49 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
Met de initiatiefnemer wordt contact gezocht om te bespreken of hier misschien iets mogelijk is.

De groenstrook in de Zwanebloemlaan wordt voortdurend gebruikt om honden uit te laten. De meeste uitwerpselen worden opgeruimd, maar niet alles. En ook na het opruimen van de uitwerpselen, blijft de grasstrook een onhygiënische plek voor kinderen om te spelen, terwijl zij dat wel graag willen. Ook is het voor de buurt nu een minder prettige plek om met elkaar bijeen te zitten op warme avonden.

Voorstel:
Verbied honden op de groenstrook in de Zwanebloemlaan. Plaats verbodsborden, zoals ook bij speeltuinen worden gebruikt (met bijvoorbeeld de vermelding ‘hond in de goot’). Geef het weinige groen dat we hebben met voorrang in gebruik aan mensen in plaats van honden. Uitlaten van de hond kan bij elke goot aan de straatkant en op de hondenuitlaatstroken in het Diemerpark en het Van Gogh Park.

Gewenst resultaat 
De groenstrook in de Zwanebloemlaan verandert van een clandestiene hondenuitlaatstrook in een omgeving waar kinderen in het gras kunnen spelen en buren bijeen kunnen zijn in de gezamenlijke ‘voortuin’.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 24 reacties

Ralph de By

ma 26 november 2018 21:40
Nee

Karin Tromp

di 27 november 2018 06:39
Nee: Er zijn al zo weinig grasjes voor honden in de buurt

Bianca Metz

di 27 november 2018 21:16
Nee

Rolf Leurs

di 27 november 2018 21:23
Nee: De groenstrook wordt namelijk ook gebruikt als fietsenstalling, trampolinestrook, vuilnisbak, voetbalveld waardoor het een aardestrook is op vele plekken. En ik neem aan dat de meeste hondenbezitters de poep opruimen. En dan de katten die in onze tuinen poepen dat is ook een probleem maar ik wil geen... lees meer

Divya Kothari

vr 29 maart 2019 14:33
NEE: Ik ruim altijd de poep van mijn hond op zoals de meeste hondenbezitters doen. Er is al een klein gebied voor honden om in de buurt te wandelen.