Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Zeeburgereiland aan tafel!

Geplaatst op 30 oktober 2018, 20:26 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
Het voorstel heeft focus op buurtverbinding en draagt bij aan ontwikkeling van de buurt. Wordt ondergebracht in project Verbondenheid in de Sportheldenbuurt. Kosten nog nader bezien.

4 thema-avonden: koken, eten en inspiratie. Deze informele avonden zijn bedoeld om de eilanders, statushouders en buurtbewoners, op informele en verbindende wijze met elkaar kennis te laten maken.
Er wordt samen gekookt en samen gegeten. Zo leert de buurt elkaar’s (eet) cultuur beter kennen. Naast koken en eten is er elke avond ruimte voor een inspirerend verhaal en/of onderwerp. De ene keer wordt er samen naar een inspirerende film gekeken, muziek geluisterd en een andere keer is er een interactieve avond waarbij ideeën over nieuwe initiatieven worden gedeeld. Dit zijn informele bijeenkomsten waarbij telkens één of meerdere personen uit de buurt het initiatief neemt om ‘Zeeburgereiland aan tafel!’ te organiseren. De initiatiefnemers kiezen telkens een thema die bij de avond past.

Gewenst resultaat 
Samen koken, samen eten zijn verbindende activiteiten. Doel is om elkaar te inspireren en ideeën uit te wisselen voor een duurzame en sociale wijk en verder te bouwen aan een grotere buurtbetrokkenheid in de wijk, met een sterke focus op een duurzame verbinding tussen nieuwe Amsterdammers en hun buurtgenoten.

Planning:
4x in de periode van januari - december 2019
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 10 reacties

Mireille de Ruiter

wo 31 oktober 2018 15:06
Dit is een heel goede manier elkaar te leren kennen en waarderen. De basis voor samenwerking en duurzame verbinding. Doen!!

iSiZ iSiZ

vr 2 november 2018 15:00
Ja

Jeske Rutgers

ma 5 november 2018 17:46
Ja

Eva van Zijl

wo 14 november 2018 11:46
Ja

Sander Wennekes

do 15 november 2018 07:39
Ja