Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Waar wonen, werken en spelen wij? Zichtbaar maken van fotografen en filmmakers rond Joris Ivensplein

Geplaatst op 16 september 2018, 10:49 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
Dit project maakt deel uit van het voorstel van het JIP Collectief.

Op vier plekken in het Piet Zwarthof, de Johan van der Keukenstraat, Daguerrestraat en Joris Ivensplein worden foto’s/stills van de betreffende fotografen en filmmmakers aan de gevel gemonteerd. De beelden geven ieder een verhaal dat aansluit op de actualiteit van IJburg. Foto’s met een positieve prikkel of die uitdagingen weergeven waar we op dit eiland mee te maken hebben. Het zijn beelden die in de tijd onverslijtbaar zijn, met universele thema’s die ook op ons deel van IJburg van toepassing zijn. Beelden die verhalen over de relatie tussen mensen en het land en de onderlinge verbindingen. Dit ter bevordering van bewustwording in thema’s die er hier voor jong en oud toe doen.

Toelichting

Het initiatief is bedacht door buurtbewoners Eline Jansen (Daguerrestraat) en Suzanne Vissers (Piet Zwarthof), later zijn Jeroen van Kemenade (IJFF-filmfestival), Guusje Witteveen (#JIP-collectief) en Camilla Meijer (Omgeving & beleving) aangehaakt. 

Gewenst resultaat 
De beelden moeten bijdragen aan de eigen identiteit van het Ivensplein en het versterken van de onderlinge contacten tussen mensen in de buurt. Door samenwerking te zoeken met bewoners, leerlingen van basisschool Neptunus, jongeren,
ondernemersvereniging en andere gebruikers en belanghebbenden dragen het initiatief bij aan een aantal belangrijke zaken als plezierig wonen, storytelling over de wijk, veiligheid en prettig winkelen.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 6 reacties

Suzanne Vissers

ma 8 oktober 2018 18:57
Ja

Paul Paulusma

vr 19 oktober 2018 17:36
Ja: Educatief, leuk en verrijkend

K Petiet

wo 31 oktober 2018 09:51
Ja

Slinger Slinger

do 15 november 2018 17:30
Ja: kunst, cultuur en historie verbinden en zijn verbonden

Linda Vosjan

ma 26 november 2018 10:17
Ja