Project

Gastgezinnen gezocht op IJburg voor zomer 2018

Geplaatst op 12 november 2017, 09:42 uur

Veel kinderen verheugen zich al ver van te voren op de grote vakantie, maar niet alle.  Eigenlijk zijn er best veel kinderen in Amsterdam waarvan de ouders zich een vakantie niet kunnen permitteren. Daarom willen we voor een groepje van deze kinderen deze zomer een hele fijne week organiseren op IJburg. 

We zijn op zoek naar gastvrije mensen, die een plekje hebben voor een logeetje. De kinderen zijn kinderen van vluchtelingen wonend in Amsterdam Oost in de leeftijd tussen 5 en 8 jaar. De groep bestaat uit 18 kinderen. De kinderen logeren 4 nachten bij gastgezinnen. De week ( 5 dagen) start op zaterdag 28 juli, dit is de tweede week van de zomervakantie. Overdag wordt er een dagprogramma georganiseerd, gastouders hoeven hier niet aan mee te doen, maar het kan wel. Dat geldt ook voor de eventuele eigen kinderen van de Gastouders. Gastouders kunnen mensen met of zonder eigen kinderen zijn.

 

Waarom IJburg? Groen, ruimte, strand, water. Dichtbij huis zodat ouders kunnen langs komen, of dat bij heimwee het kind naar huis kan. De mogelijkheid dat er een duurzamer contact wordt gelegd dat wellicht standhoudt na de vakantieweek.

Mocht je je aangesproken voelen door dit initiatief, of ken je iemand van wie je dat denkt, dan hopen we dat je een e-mail stuurt naar info@shaffystuin.nl. We sturen je dan binnenkort een uitnodiging voor een vrijblijvende informatie bijeenkomst.

Init.
Deel dit:
2 reacties

joanne alting

zo 12 november 2017 09:48

Jeske Rutgers

di 14 november 2017 20:25
Mooi idee. Nog geen idee van onze vakantie plannen durf dus niets toe te zeggen.