Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018

Cas Oorthuyskade groener!

Geplaatst op 26 september 2017, 11:24 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
Vergroening van IJburg is een breed gedragen thema. Het projectvoorstel bevat verschillende onderdelen die meer en minder ambitieus zijn en verder moeten worden uitgewerkt. De initiatiefnemers brengen eind 2017 hun plannen voor vergroening van de Cas Oorthuyskade in bij het participatietraject rond Bert Haanstrakade en Cas Oorthuyskade. Dat is de start van voor verdere uitwerking, nadere kostenraming en zicht op mogelijke budgetten, waaronder ook de afweging aan welke onderdelen het stadsdeel financieel kan bijdragen. Dit gesprek wordt in 2018 voortgezet in contact met de gebiedsmakelaar.

Stenen, staal en beton. Dat is nu de Cas Oorthuyskade. Samen willen wij hem groener maken. Bomen, groenstroken, een drijvend park, bloembakken! Met als doel meer woonplezier in onze buurt en een minder harde overgang van de stad naar de natuur van het IJmeer. 

Toelichting

De Groen Commissie van VVE Waterwonen Amsterdam heeft een plan gemaakt voor groen op de kade, groen op het water en groen op de steigers. De Cas Oorthuyskade is in potentie een geweldige plek om te wandelen, flaneren en te genieten van de vergezichten over het IJmeer.

Met name het plan voor drijvend groen is bijzonder. Naar de traditie van drijvende eilanden in ons stadsdeel willen wij een drijvend park realiseren. Groene eilanden als een oase voor watervogels en vissen. Dobberende bomen die de monotomie van steen, beton en staal doorbreken.

De bomen willen wij graag uitvoeren als kunstwerken. Bomen geplant in afgedankte Noorzeeboeien. Dit naar voorbeeld van het Dobberend Bos in Rotterdam. 

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Een plezierige en aangename omgeving voor alle buurtbewoners, bezoekers en de natuur van IJburg.
Idee
Illustration
Een groene Cas Oorthuyskade. Groen op de kade, op de steigers en drijvend in het water!
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 26 reacties

Miriam Groenendaal

do 19 oktober 2017 21:19
Ja: Op dit moment is de Cas oorthuyskade de lelijkste en saaiste kade. De schepen maken heel wat goed. Maar wat een afknapper als je vanaf de Bert Haanstra kade de hoek omgaat. Doods, saai en meters breed beton en tegels. Dit moet anders!!!!!!

peter luijters

vr 27 oktober 2017 16:37
Ja

Willem van der Tempel

zo 29 oktober 2017 15:40
Ja: mooi!

Rosalinde Dijkman

ma 19 maart 2018 07:18
Ja!!

Mariette Keijser

za 27 oktober 2018 08:59
Hoe meer groen des te beter