Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018

Fietsen voor lokale initiatieven

Geplaatst op 23 september 2017, 14:29 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
Ring Ring is een aantal jaren geleden gestart door een IJburgse ondernemer en inmiddels uitgegroeid tot een internationaal project. Het budget dat wordt aangevraagd voor structurele kosten van dit project is niet voldoende op IJburg gericht. Bij voldoende bereik onder IJburgers kan in overleg uit het bewonersinitiatievenbudget een bijdrage van maximaal € 2.000,- worden aangevraagd aan de 'beloningspot' en voor het betrekken en informeren van IJburgers.

Meer fietsverkeer leidt tot een betere bereikbaarheid van Amsterdam en veiligere en gezondere scholen. Door te fietsen naar school, werk en winkel draag je eenvoudig bij aan gezondheid, sociale interactie, lokale economie en bereikbaarheid. Alle fietskilometers van, naar en op IJburg dragen bij aan lokale initiatieven uit de eigen wijk. Deze win-win is eenvoudig vormgegeven in het platform van Ring-Ring®. We fietsen nu voor vrIJland en de plaatsing van 13 zonnepanelen op het dak. Inmiddels is dit het 8ste initiatief van IJburgers. Er zijn meer fietsbewegingen én mensen laten de auto er voor staan

Toelichting

Ring-Ring® is letterlijk geboren op IJburg en geinspireeerd door de IJburgDoet- en Droomtbijeenkomsten. Plus moeder van vier kinderen die hen graag veilig en gezond naar school toebrengt samen met anderen ouders. Meer dan 50% van Nederland stapt in de auto voor een korte autorit (onder de 10 km). Alle werkgebieden naar alle windrichtingen zijn vanaf IJburg met de fiets te bereiken binnen 30 minuten. Met de e-bike zelfs nog makkelijker. IJburg gebouwd met een autoluw-ideaal verdient deze innovatieve en sociale aanpak.

Inmiddels doen meer dan 5000 mensen mee in Nederland en Belgie. 8 steden/regio's. Waar vooral de verbinding met lokale initiatieven zeer sterke aftrek heeft.

Ring-Ring® is een 'social, impact enterprise' sinds april 2015     

Gewenst resultaat 
Het vormgeven van de win-win van onze eigen dagelijkse keuzes gekoppeld aan projecten uit de eigen wijk. Zo maken we deze zichtbaar en bekend en verbinden dit aan fietskilometers. Fietsen is goed voor gezondheid, publieke ruimte, klimaat, lokale economie en biedt keuzevrijheid voor reisgedrag. Meer fietsers, meer kennis over fietsroutes en meer bewustzijn over ontwikkelingen uit de eigen wijk.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 6 reacties

Jeroen van Kemenade

ma 25 september 2017 21:54
Ja

Linda Vosjan

di 26 september 2017 21:36
Ja: fietsen kan je niet genoeg stimuleren toch?

Lieneke Koornstra - de Doelder

wo 27 september 2017 09:11
Ja: Prima om fietsen te bevorderen. De verpapping (obesitas) is een toenemend probleem in Nederland en leidt daarbij tot hogere ziektekosten. Het gaat hierbij dus niet alleen om fietsen voor lokale initiatieven.

Leen Pauwels

wo 27 september 2017 14:19
Ja

Marinus Knulst

ma 2 oktober 2017 11:06
Ja