Project in gebiedsplan 2018

BIZ Haven IJburg, de Parel van Amsterdam

Geplaatst op 23 september 2017, 10:56 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland

Een BIZ (Bedrijven investeringszone) is een afgebakend (economisch) gebied zoals een winkelstraat of een bedrijventerrein waarbinnen ondernemers en/of eigenaren samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Alle ondernemers in de BIZ betalen daaraan mee. De ondernemersvereniging de Parel van Amsterdam heeft besloten de mogelijkheid te onderzoeken om samen met alle stakeholders in de Haven van IJburg een BIZ op te starten. Doel is samen werken aan een aantrekkelijke omgeving, waarbij kwaliteit van de openbare ruimte, levendigheid en veiligheid in het gebied speerpunten zijn om van de Haven op IJburg een inspirerende ontmoetingsplek met een prettig verblijfsklimaat te maken en de Haven van IJburg een begrip wordt voor bewoners van IJburg en bezoekers van buiten. 

Toelichting

Een BIZ wordt een keer per jaar ingesteld. De procedure om tot een BIZ te komen duurt een aantal maanden. Dit betekent dat de BIZ in de Haven in januari 2019 kan worden ingesteld. Ten behoeve van de professionalisering van de samenwerking gedurende het proces in de komende 16 maanden, tot de oprichting van de BIZ, zal een procesmanager als schakel tussen de verschillende partijen de procedure begeleiden.

Gewenst resultaat 
Een plek waar familie en vrienden van IJburg elkaar ontmoeten voor een hapje eten of een borrel, een plek waar mensen graag willen werken, maar ook een plek waar spraakmakende evenementen de haven en daarmee heel IJburg, bij alle Amsterdammers en daarbuiten, op de kaart zet.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
1 projectupdate

Marcia van der Hart - Simon

Project volgens planning

De ondernemersvereniging Haven IJburg heeft samen met vastgoedondernemers in de Haven van IJburg inmiddels een aantal stappen gezet om door middel van een BIZ een duurzame samenwerking aan te gaan. De stappen die inmiddels zijn genomen om tot een BIZ te komen: 1. Verkenning, ambassadeursgroep, gez... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
2 reacties

Linda Vosjan

di 26 september 2017 21:35
Ja: de haven is met recht een parel van Amsterdam

Margreet Spruyt

zo 28 oktober 2018 13:11
Dan wordt nog meer zichtbaar dat IJburg tot de historische havenstad Amsterdam hoort. Het is nu ook al voelbaar wat sfeer betreft.